Capital Controls: Η εκταμίευση της δόσης φέρνει νέα χαλάρωση

0
9

Η εκταμίευση της δόσης φέρνει νέα χαλάρωση στα capital controls, με το όριο ανάληψης να αυξάνεται στα 2.000 ευρώ το μήνα το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ειδήσεις», «ξεπαγώνει» το άνοιγμα νέων λογαριασμών και βελτιώνονται οι όροι για τις συναλλαγές επιχειρήσεων με πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες εκτός Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, την οριστική άρση των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls), και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς προανήγγειλε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος, μιλώντας στο συνέδριο των εξαγωγέων υπογραμμίζοντας πως αυτό το γεγονός θα ενισχύσει αποφασιστικά την εξαγωγική δραστηριότητα.

Το ζήτημα των κεφαλαιακών ελέγχων αποτέλεσαν συνέπεια εξωτερικών καταναγκασμών προς τη χώρα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως αυτή η περίοδος βαίνει προς το τέλος της. «Το πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων έχει ήδη χαλαρώσει και με ταχύτατους ρυθμούς θα είμαστε σε θέση το επόμενο διάστημα να ολοκληρώσουμε την οριστική άρση τους, γεγονός που θα ενισχύσει αποφασιστικά την εξαγωγική δραστηριότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here