You Are Here: Home » Σάμος » Δύο συλλήψεις στη Σάμο σχετικές με τους ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς από την ΑΑΔΕ

Δύο συλλήψεις στη Σάμο σχετικές με τους ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς από την ΑΑΔΕ

Δύο συλλήψεις στη Σάμο σχετικές με τους ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς από την ΑΑΔΕ

Δύο συλλήψεις ατόμων ηλικίας 62 και 70 ετών, έγιναν χθες στο Βαθύ, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμου για τα αδικήματα, της παραβίασης σφραγίδας Αρχής, απειλής και εξύβρισης.

Κατά την εκτέλεση απόφασης σφράγισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας 62χρονης στη Σάμο, η τελευταία, απείλησε τους αστυνομικούς που συνέδραμαν υπάλληλο αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας και στη συνέχεια παραβίασε τη σφράγιση του καταστήματος.

Στο ίδιο περιστατικό ενεπλάκη και ο 70χρονος, ο οποίος εξύβρισε και απείλησε, τον εφοριακό υπάλληλο, αλλά και τους αστυνομικούς.

Στο κατάστημα μπήκε “λουκέτο” για 12 ημέρες.

Εν τω μεταξύ τα υψηλά πρόστιμα και τα λουκέτα από ελέγχους της ΑΑΔΕ στα νησιά συνεχίζονται, καθώς εντοπίζονται διαρκώς παρανομούντες επαγγελματίες.

Μπορεί οι καντίνες στο Γαϊδουρονήσι με τις «μαϊμού» ταμειακές μηχανές να λειτουργούν εκ νέου από το περασμένο Σάββατο με προσωρινή απόφαση του Πρωτοδικείου, αυτήν τη φορά όμως ο ιδιοκτήτης τους θα κληθεί να καταβάλει υψηλό πρόστιμο στα ασφαλιστικά ταμεία για αδήλωτους εργαζόμενους.

Χθες στις 12.30 μετά το μεσημέρι πέντε ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μετέβησαν στον χώρο προσποιούμενοι τους πελάτες και διαπίστωσαν ότι εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις. Ωστόσο, όταν στις 14.00 ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για τους επτά εργαζόμενους, αποδείχθηκε ότι αυτοί δεν είχαν δηλωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης έσπευσε μετά τον έλεγχο να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και αυτός θα καταβάλει πρόστιμο 73.500 ευρώ (10.500 ευρώ/εργαζόμενο).

 

*Στον ‘Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη, σε ένα καφέ- μπαρ στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής ότι ο ιδιοκτήτης του είχε παραβιάσει τη σφραγίδα και το λειτουργούσε εκ νέου. Οπότε, το 48ωρο «λουκέτο» μετατράπηκε σε κλείσιμο για 10 ημέρες.

Παράλληλα, νέες ποινές για 48ωρη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκαν από την ΑΑΔΕ σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων (λειτουργούσε με τη μέθοδο του franchise) στο Ηράκλειο στην Κρήτη, σε πολύ γνωστό σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε beach bar στο Εράσμιο στην Ξάνθη, καθώς και σε καφέ- μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχαν εκδοθεί καθόλου αποδείξεις στην καντίνα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή- Θάσος και επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει «λουκέτο».

Από «κόσκινο» αστυνομικών ελέγχων περνούν τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής

Ελέγχους σε τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής για παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση, παρεμπόριο, τροχονομικές, οικοδομικές και άλλες παραβάσεις υγειονομικού χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο, σε παραλιακές περιοχές των Δήμων Αριστοτέλη, Σιθωνίας, Κασσάνδρας, Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, έγιναν πάνω από 13.700 έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν 110 άτομα και βεβαιώθηκαν 3.340 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.

Για το παρεμπόριο διενεργήθηκαν συνολικά 178 έλεγχοι και κατασχέθηκαν 9.745 είδη παρεμπορίου, για την παράνομη κατασκήνωση έγιναν 106 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος βεβαιώθηκαν 130 παραβάσεις ενώ έγιναν 12.430 τροχονομικοί έλεγχοι από τους οποίους βεβαιώθηκαν 3.067 παραβάσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

About The Author

Number of Entries : 11645

Leave a Comment

Scroll to top