You Are Here: Home » TOP » Ελληνικοί ουρανοί… (βίντεο)

Ελληνικοί ουρανοί… (βίντεο)

Ελληνικοί ουρανοί… (βίντεο)

365 ημέρες, 55.000 φωτογραφίες, 825 ώρες λήψεων, 8.400 χιλιόμετρα, 650 ώρες επεξεργασίας.

Όλα αυτά χρειάσθηκαν προκειμένου ο Παναγιώτης Φιλίππου να δημιουργήσει αυτό το υπέροχο timelapse το οποίο συμπεριλήφθη στην επίσημη επιλογή των Los Angeles Independent Film Festival Awards για τον Δεκέμβριο.

O Παναγιώτης Φιλίππου δημιούργησε αυτό το video στη μνήμη του πατέρα του, ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο. Μία μάχη την οποία κέρδισε όμως ο ίδιος ο Παναγιώτης. Χτυπημένος και αυτός από την ίδια αρώστια με μετάσταση από το στομάχι στο μυελό των οστών και το κεφάλι, κατάφερε, παρά όλες τις εκτιμήσεις των γιατρών που του έδιναν τρεις έως έξι μήνες ζωής, να νικήσει σε αυτή την άνιση μάχη!

«Στον πατέρα μου χρωστάω το ότι ασχολήθηκα με την φωτογραφία» αναφέρει ο Παναγιώτης «αφού στα 7 μου κιόλας χρόνια μου αγόρασε την πρώτη μου Kodak που αποτέλεσε για μένα την αρχή μιας αιώνιας αγάπης με πολλά διαλείμματα ανάμεσα βέβαια ανά έτη, αλλά άσβηστη μέσα στην καρδιά μου.»

Screen Shot 2016-01-05 at 16.05.39

«Ξεκίνησα το video «Greek Skies» στα Μετέωρα όπου με ένα θαυμαστό τρόπο μας φιλοξένησαν μέσα στα μοναστήρια» μας λέει ο Παναγιώτης Φιλίππου. «Συγκεκριμένα τα πλάνα από την κορυφή του μοναστηρίου Αγ. Νικολάου του Ανάπαυσα ήταν η καλύτερη εμπειρία στη ζωή μου. Τρεις μέρες συνεχόμενα όλο το βράδυ λειτουργία μέσα στο μοναστήρι κ εγώ έξω στην κορυφή να τραβάω ταυτόχρονα timelapse 1600 φωτογραφίες με 3 κάμερες επί 8 ώρες. Η ευλογία ήταν ασύλληπτη, οι μοναχοί να μας επιτρέπουν να διαβάζουμε τα κείμενα κατά την διάρκεια της λειτουργίας αλλά κι η φωτογράφιση ένα μαγικό σκηνικό.»
«Επιτρέψτε μου να πω πως είναι μεγάλη τιμή για εμένα που σε αυτή την προσπάθεια που είχα δίπλα αυτούς τους δύο πραγματικούς φίλους, ο ένας ο Κωνσταντίνος Θέμελης (Konstantinos Themelis Photography) μου στάθηκε σε δύσκολες περιοχές όπου δεν θα πρεπε να πάει κανείς μόνος του, και ο δεύτερος, ο φίλος μου Christophe Anagnostopoulos (Christophe Anagnostopoulos Photography) ο οποίος έχασε κ αυτός πρόσφατα την μητέρα του, και με τον οποίο περάσαμε ατελείωτες ώρες μαζί πίσω από ένα φακό και ένα κινητό κοιτάζοντας τους ουρανούς!»

Το τελικό βίντεο μετά από 650 ώρες επεξεργασίας για να πάρει την τελική του μορφή ο Παναγιώτης το ανέθεσε σε ένα νέο φίλο από την Ισπανία τον Marco Glerin (allthegoodthings.co) ο οποίος είναι ένας νέος αναδυόμενος κινηματογραφιστής με πάθος για αυτό που κάνει ο οποίος αναλαμβάνει δουλειές που πάντα έχουνε ένα απώτερο καλό σκοπό.
Την μουσική του βίντεο την ανέθεσε στον φίλο του Fred Capo (capoproductionsmusic.com) απο τον Καναδά ο οποίος συνέδεσε 2 πραγματικά εξαίσια μουσικά κομμάτια το Oblivion και το Triump.
Το Time Lapse video «Greek Skies» που ξεκίνησε προσπαθώντας να αποτυπώσει με μοναδικό τρόπο τους ουρανούς της Ελλάδας μας, το αφιέρωσε στον πατέρα του, Κωνσταντίνο, ο οποίος πέθανε από καρκίνο αλλά και σε όσους έχουν πολεμήσει με τον καρκίνο ή ακόμη πολεμούν ενάντια σε αυτή την επάρατο νόσο.
«Σκοπός μου, όπως λέει, είναι να ιδρύσω και να ξεκινήσω στην Ελλάδα με ανθρώπους που γνωρίζω από το εξωτερικό ένα κανάλι το οποίο θα βοηθά αυτούς που έχουν την ανάγκη οποιασδήποτε μορφής κατά τον άνισο αυτό αγώνα. Ήδη κάποια πράγματα έχουν πάρει την πορεία τους κι ευελπιστώ στον δρόμο να βρεθούν και άλλοι άνθρωποι οι οποίοι θα συνδράμουν σε αυτό».

 

Η παγκόσμια προβολή του ξεκίνησε τα μεσάνυχτα στις 20 Δεκεμβρίου 2015 και ενώ η αποδοχή του στην Ελλάδα αρχικά ήταν μικρή και με αρκετά δύσπιστα μάτια, το αναπάντεχο νέο ήρθε από το Los Angeles International Film Festival , όπου και το είχε καταθέσει εκπρόθεσμα, ότι όχι μόνο το δέχθηκαν αλλά και έγινε και Offcially Selected LAIFFA 2015!

πηγή

About The Author

Number of Entries : 11645

Leave a Comment

Scroll to top