Και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ζητεί την αποσυμφόρηση του hot-spot

0
7

Και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου προστέθηκε σε όσους ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Υποδοχής του νησιού, ενώ παράλληλα, τονίζει και την ανάγκη για ενίσχυση με προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού. Η επιστολή της απευθύνεται στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον αρμόδιο υπουργό

Η επιστολή αναφέρει, συγκεκριμένα:

“Διαβλέποντας τις επικείμενες συνέπειες, τόσο για την τοπική κοινωνία της Σάμου όσο και για τους ιδίους τους διαμένοντες πρόσφυγες-μετανάστες στο Κ.Υ.Τ. Σάμου καθώς και για το αστυνομικό προσωπικό που στη πλειοψηφία του απασχολείται κατά κόρον με το μεταναστευτικό,  εξαιτίας της πληθυσμιακής συμφόρησης που επικρατεί στους χώρους αυτού, ως αποτέλεσμα των συνεχών και αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στο νησί μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, κρούουμε και εμείς από την πλευρά μας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο υπερπληθυσμός και συνωστισμός εντός των προαναφερθέντων χώρων του Κ.Υ.Τ. Σάμου που ο αριθμός του έχει φθάσει πάνω από 3500 άτομα ενώ η χωρητικότητά του είναι έως 800 άτομα, έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής για όσους διαμένουν εκεί καθώς  και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων συναδέλφων μας, αφού τα περιστατικά παραβατικότητας και εντάσεων-συμπλοκών εντός και εκτός των εν λόγω χώρων, έχουν εξίσου αυξητικές τάσεις με πολλές φορές ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας, του φόβου και της ανασφάλειας της τοπικής κοινωνίας, η οποία νιώθει εγκαταλελειμμένη  απ’ όλους και αβέβαιη για την έκβαση του μόνιμου πλέον μεταναστευτικού προβλήματος στον τόπο τους.

Οι δε αστυνομικές υπηρεσίες της Σάμου, όντας υποστελεχωμένες και ήδη ελλιπείς κατά 30% σε οργανικές θέσεις, απασχολούνται στο σύνολο τους κυρίως με το μεταναστευτικό ζήτημα, είτε άμεσα με την γενικότερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, είτε έμμεσα με την αντιμετώπιση των απορρεόντων προβλημάτων (εγκληματικότητα, συνεχείς μεταγωγές εκτός Νομού, φρούρηση, κτλ). Συνέπεια αυτών είναι η καταπόνηση του αστυνομικού προσωπικού, η υπερεργασία, η κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των Π.Δ. Παρόλα αυτά, οι συνάδελφοί μας προσπαθούν πάντα με φιλότιμο και με υψηλή την αίσθηση του καθήκοντος, πολλές φορές και με αυταπάρνηση, ώστε να ανταπεξέλθουν σ’ αυτόν τον κυκεώνα καθηκόντων και υποχρεώσεων.

Εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα, οπού οι ήδη δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στους χώρους του Κ.Υ.Τ. Σάμου θα επιδεινωθούν περαιτέρω, ζητάμε την ενίσχυση με προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Σάμου, καθώς και την άμεση αποσυμφόρηση του Κ.Υ.Τ. Σάμου, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες μας και οι συνάδελφοι μας να αισθανθούν ότι η Πολιτεία είναι συναγωνιστής και συνοδοιπόρος τους”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here