You Are Here: Home » TOP » Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο για το Anthemis του ΕΟΣΣ

Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο για το Anthemis του ΕΟΣΣ

Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο για το Anthemis του ΕΟΣΣ

Με ένα ακόμη «ΧΡΥΣΟ» να προστίθεται στις πολλαπλές του διεθνείς διακρίσεις, επέστρεψε το Samos Anthemis από τον διαγωνισμό «Wine Olymp Awards 2018» που πραγματοποιήθηκε φέτος στις 26 και 27 Μαΐου 2018 και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.), της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε.), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και πολλών ακόμη φορέων.

Στο φετινό διαγωνισμό, 30 καταξιωμένοι στο χώρο του οίνου κριτές (οινολόγοι,οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου) αφού δοκίμασαν 208 δείγματα οίνων και 8 αμπελοοινικά αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο όχι μόνο απένειμαν ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στο εξαιρετικό SAMOS ANTHEMIS 2012 του ΕΟΣΣ αλλά και ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ως τον Καλύτερο Επιδόρπιο Οίνο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα αποτελέσματα του «Wine Olymp Awards 2018» δίνεται «ειδική διάκριση σε ένα μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία Μοσχάτο Λευκό, με την υψηλότερη βαθμολογία: Samos Anthemis 2012 – Ε.Ο.Σ. Σάμου».

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κρασί με καραμελένιο χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την 5ετή παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια.

Αρώματα μελιού, κερήθρας μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ, αποξηραμένων φρούτων και καρπών, με φόντο κακάο και σοκολάτας, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα.

Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του Samos Anthemis διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα των ευγενών αρωμάτων του Μοσχάτου, συνδυασμένη μοναδικά με τις δευτερογενείς ευωδιές των αποξηραμένων φρούτων, καπνού και σοκολάτας που αναδεικνύονται από την παλαίωση και δίνουν ένα πραγματικά «ξεχωριστό» κρασί!

About The Author

Number of Entries : 1052

Leave a Comment

Scroll to top