Το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα -Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

0
9

Με σειρά εκδηλώσεων θα εορτασθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 η 106η Επέτειος της Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


ΣΑΒΒΑΤΟ,  10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018:

Ώρα 19:30: Εορταστική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Σάμου  από την 79 ΑΔΤΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ,  11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018:
Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του
ηλίου

Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες όλων των δημοσίων καταστημάτων του Νομού, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών σε όλο το νησί.

Στην πόλη της Σάμου:

07:30 Αγώνες δρόμου 10.000 μ. για την 106η Επέτειο Ένωσης Σάμου με την Ελλάδα “Η Σάμος τρέχει“.
Εκκίνηση από την Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη

Ώρα 08:00 : Μετάδοση εμβατηρίων με τη μεγαφωνική συσκευή της 79 ΑΔΤΕ, στην Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλης.

Ώρα 08:30 :  Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.
(Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25)
Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας.

Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτή Σάμου, Δήμαρχο Σάμου, Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών, Πρόεδρο Τραυματιών Πολεμιστών Οπλιτών,Εκπρόσωπο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Αντίστασης, Εκπρόσωπο Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Εκπρόσωπο ΠΕΑΕΑ, Πολιτιστικό σύλλογο Καπετάν Λαχανά, Ένωση Μικρασιατών Σάμου

Τήρηση ενός λεπτού σιγής

Εθνικός Ύμνος

Ώρα 11:40 : Παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου μαθητών σχολείων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλεως Σάμου, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων από όλη τη Σάμο, Προσκόπων, Οδηγών, Λυκείου Ελληνίδων, Χορευτικών συγκροτημάτων, καθώς και Τμημάτων του στρατού ξηράς.
Ώρα 12:30 : Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων Σάμου επί της παραλιακής λεωφόρου. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Ώρα 17:15 : Επίσημη υποστολή της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόραμε συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

Την Κυριακή, λόγω του αγώνα δρόμου και της παρέλασης, θα απαγορεύεται η στάθμευση και κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο, από το ύψος της Αστυνομικής Διεύθυνσης έως και το παλαιό λιμάνι, από τις 07:30 το πρωί έως το πέρας των εκδηλώσεων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here