You Are Here: Home » Σάμος » Για “τελεσίγραφα” και (αδιευκρίνιστου χαρακτήρα) “δυναμικές κινητοποιήσεις” για το ΚΥΤ μιλά ο Κατρακάζος -λίγο πριν από τις εκλογές…

Για “τελεσίγραφα” και (αδιευκρίνιστου χαρακτήρα) “δυναμικές κινητοποιήσεις” για το ΚΥΤ μιλά ο Κατρακάζος -λίγο πριν από τις εκλογές…

Για “τελεσίγραφα” και (αδιευκρίνιστου χαρακτήρα) “δυναμικές κινητοποιήσεις” για το ΚΥΤ μιλά ο Κατρακάζος -λίγο πριν από τις εκλογές…

Αλλάζουν οι καιροί, εκλογές έρχονται και ο Αντιπεφερειάρχης ΠΕ Σάμου είπε να φανεί δραστήριος στο θέμα του μεταναστευτικού. Με ανακοίνωσή του στην οποία μιλά για “τελεσίγραφα”, ειδάλλως και “δυναμικές κινητοποιήσεις”, ο κ. Κατρακάζος απαξιώνει για μία ακόμη φορά, εμμέσως πλην σαφέστατα και τη σημερινή πρωτοβουλία του Δήμου να συναντήσουν τον κ. Βίτσα, ει δυνατόν, όλοι οι φορείς του νησιού, αλλά στο τέλος… καταγγέλει και τις προσπάθειες διχασμού.

Τι είχες Σάμο, τι είχα πάντα, να λέμε… Κι όλα αυτά, όλως τυχαίως, λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τέσσερα χρόνια τώρα, όμως; Τι γινόταν από πλευράς κ. Κατρακάζου; Δεν είναι της παρούσης. Θα το δούμε κι αυτό εν καιρώ. Προς το παρόν, αυτό που χρήζει άμεσης απάντησης είναι ένα: τι είδους και τι ύφους (και, ενδεχομένως… τι αλλαλαγμών) ”δυναμικές κινητοποιήσεις” έχει στο νου του ο Αντιπεριφερειάρχης εάν δεν καταστεί δυνατόν να απομακρυνθούν 3.500 άνθρωποι σε δέκα μέρες από τη Σάμο; Επειδή εσχάτως κινητοποιείται, ας μας το απαντήσει κι αυτό, αν μπορεί…

Η ανακοίνωσή του:
“Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα τόσο για την πόλη της Σάμου όσο και για το νησί μας γενικότερα. Δυστυχώς τα τελευταία τρία χρόνια δίνονται υποσχέσεις από τη μόνη αρμόδια για την επίλυσή του, δηλαδή τη κυβέρνηση, που δεν τηρούνται. Δεκάδες οι διαμαρτυρίες οι επισκέψεις και οι συσκέψεις στο ανώτερο δυνατό επίπεδο… αλλά αποτέλεσμα κανένα.

Να θυμίσω ότι την τελευταία φορά που ως τοπική κοινωνία επισκεφτήκαμε τον τότε αρμόδιο Υπουργό τον κ. Μουζάλα υπογράφηκε και σχετική συμφωνία… αποτέλεσμα κανένα. Να θυμίσω επίσης τις υποσχέσεις του νυν Υπουργού τόσο όταν επισκέφτηκε το νησί μας αλλά και συχνά πυκνά στα μέσα ενημέρωσης… αποτέλεσμα κανένα.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Σάμου για μια επιπλέον επίσκεψη στον Υπουργό μετανάστευσης, στην οποία η Περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί, είναι μια ακόμη προσπάθεια. Το Δημοτικό Συμβούλιο άκουσε όλους μας και μετά αποφάσισε, όπως αυτό έκρινε καλύτερα.

Η απόφαση για κανένα hot spot στο νησί μας και κλείσιμο του υπάρχοντος δεν νομίζω ότι βρίσκει κανένα σε αυτό τον τόπο αντίθετο. Ποιος δεν θα συμφωνήσει να κλείσει το ΚΥΤ κα να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο που τόσο ανάγκη έχει ο αθλητισμός της πόλης μας; Σε ότι αφορά εμάς, φυσικά και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Όμως το ζητούμενο είναι κατά πόσο αυτό είναι εφικτό με την έννοια πως μπορεί αυτό να επιβληθεί και να αποφασιστεί από την κυβέρνηση που σίγουρα κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση. Φτάνει μια συνάντηση για να τους πείσουμε; Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν φτάνει.

Η δική μου άποψη είναι ότι έπρεπε να δοθεί υπό μορφή τελεσιγράφου προθεσμία στην κυβέρνηση 15 ημερών μέσα στην οποία να γίνει ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού, όπως άλλωστε έγινε και αλλού. Και αμέσως μετά την υλοποίηση της που ουσιαστικά θα είναι και το πρώτο έμπρακτο βήμα καλής θέλησης να προχωρούσαμε σε συζήτηση για το μέλλον διαφορετικά να προχωρήσουμε σε δυναμικότερη διεκδίκηση. Χορτάσαμε όλοι από υποσχέσεις και καλές προθέσεις.

Όμως το πρόβλημα μεγαλώνει και η κατάσταση γίνεται εκρηκτική αφού μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική μεταφορά στην ενδοχώρα δεν γίνεται.

Στη σημερινή δύσκολη περίοδο που βιώνουμε είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι, κάθε προσπάθεια διχασμού πρέπει να απομονώνεται”.

About The Author

Number of Entries : 1144

Leave a Comment

Scroll to top