Η «έκρηξη» Τσίπρα και οι δικαιολογίες Δραγασάκη για την δήλωση που αναστάτωσε τις αγορές

0
10

«Μου ξέφυγε και το είπα»: αυτή ήταν η δικαιολογία του Γιάννη Δραγασάκη στον πρωθυπουργό, ο οποίος έγινε έξαλλος όταν άκουσε τον αντιπρόεδρό του και υπουργό Οικονομίας να λέει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια και πως οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Πέραν του Αλέξη Τσίπρα, άναυδοι έμειναν και όλοι στο Μέγαρο Μαξίμου όταν άκουσαν τον κ. Δραγασάκη να μιλάει για κίνδυνο στις καταθέσεις των τραπεζών, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους επιχειρηματίες.

Πιο έξαλλος είναι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης που είναι αρμόδιος για τα θέματα που αφορούν την προστασία της πρώτης κατοικίας και είναι επιφορτισμένος με το νέο νόμο «Κατσέλη», που πρόκειται να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση.

Μάλιστα, μετά την περίεργη αναφορά του κ. Δραγασάκη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Φλαμπουράρης ακύρωσε μεγάλη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει για χθες με τραπεζίτες την οποία επαναπρογραμματίζει για τη Δευτέρα το απόγευμα, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις που προκλήθηκαν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είδαν με σκωπτικότητα τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, οι οποίες δημιούργησαν πανικό στην αγορά και μεγάλη ανησυχία σε επιχειρηματικούς κύκλους. Κανείς εντός του πρωθυπουργικού γραφείου ποτέ δεν κατάλαβε γιατί έγιναν.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό τομέα, μετά από συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχει καταθέσει πρόταση, ώστε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία όσων έχουν «κόκκινα» δάνεια τα οποία και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Φλαμπουράρη, προβλέπεται η προστασία της πρώτης κατοικίας με τους εξής τρόπους: αξία πρώτης κατοικίας έως διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ και εισόδημα τριανταπέντε χιλιάδες ο νέος νόμος θα περιλαμβάνει στεγαστικά αλλά και επιχειρηματικά δάνεια.

Οι διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συνεχίζονται και το νέο πλαίσιο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τέλος του μήνα.

Με την φασαρία που προκλήθηκε και με μιάμιση ημέρα καθυστέρηση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγκάστηκε να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, αφενός για να καθησυχάσει την αγορά και αφετέρου για να καθησυχάσει τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, που δεν είδαν με καλό μάτι τους λόγους τους οποίους ο κ. Δραγασάκης άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου.

Πηγη:cnn.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here