You Are Here: Home » Πολιτική » Μητσοτάκης στο CNBC: Eίμαι έτοιμος να κυβερνήσω – Χρειάζεται μια δέσμη δράσεων και μεταρρυθμίσεων 

Μητσοτάκης στο CNBC: Eίμαι έτοιμος να κυβερνήσω – Χρειάζεται μια δέσμη δράσεων και μεταρρυθμίσεων 

Μητσοτάκης στο CNBC: Eίμαι έτοιμος να κυβερνήσω –  Χρειάζεται μια δέσμη δράσεων και μεταρρυθμίσεων 

Σαρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της αγοράς.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, ο Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεσή του να μειώσει τους φόρους για τις εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις, περιγράφοντας μια «επιθετική και ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση».

Η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε την ελληνική οικονομία δυο χρόνια πίσω, δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, αλλά και στέλνοντας μήνυμα στους επενδυτές ότι η χώρα αποτελεί έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι προτάσεις του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνουν σχέδιο μείωσης του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων στο 20% σε δύο χρόνια.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί επίσης να καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικότερη για τις επιχειρήσεις μειώνοντας σταδιακά τον συντελεστή φορολογίας εταιρειών από το 29% το 2018 στο 25% το 2022.
«Θα στείλουμε επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις κεφαλαιαγορές ότι ευνοούμε τις επιχειρήσεις.
Έχω δεσμευτεί να μπορέσω να φέρω την Ελλάδα πίσω σε επενδυτικό βαθμό μέσα σε 18 μήνες» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι μια αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%, που δεν πρόκειται να κάνει τη διαφορά.
Χρειαζόμαστε ανάπτυξη τουλάχιστον 4% βραχυπρόθεσμα, που θα είναι ο στόχος που θα έπρεπε πραγματικά», δήλωσε ο Μητσοτάκης.

«Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Πρέπει να τονίσουμε ότι η Ελλάδα, το 2014, βρίσκονταν στην πραγματικότητα στη διαδικασία εξόδου από μια πολύ βαθιά ύφεση. Ως αποτέλεσμα των πολιτικών της νυν κυβέρνησης, βασικά χάσαμε δυο χρόνια. Είχαμε μια ύφεση το 2015, ύφεση το 2016 και ελπίζουμε πως θα έχουμε μια ήπια ανάκαμψη το 2017», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης  έστειλε μήνυμα στους επενδυτές να μην φοβηθούν τις πρόωρες εκλογές και ότι αυτές θα προκαλέσουν αβεβαιότητα. «Δεν ξέρω πότε θα γίνουν» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να φοβάται τις εκλογές. Δεν πρόκειται να μπούμε σε φάση αβεβαιότητας.  Ειμαι πεπεισμένος ότι θα νικήσουμε στις επόμενες εκλογές και η Ελλάδα θα έχει τελικά την κυβέρνηση που της αξίζει.»

Η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα αποτελέσει ένα θετικό γεγονός αλλά από μόνο του δεν μπορεί να κάνει θαύματα, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι θα έρθει μαγικά η ανάπτυξη. Δεν μπορεί να γίνει αυτό, καθώς χρειάζεται μια δέσμη δράσεων και μεταρρυθμίσεων που θα δείξουν στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Έτσι, γι ‘αυτό πιστεύω ότι με μια διαφορετική κυβέρνηση μπορούμε να επιτύχουμε πραγματικά μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα υπερβαίνει κατά πολύ την ανάπτυξη που βλέπουμε σήμερα στην Ευρωζώνη. Αλλά θεμελιώδης πεποίθησή μου είναι ότι δεν πρόκειται να συμβεί με αυτή την κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, ζητούμε εκλογές» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Έχουμε και πάλι, θέλω να τονίσω, έχουμε πολύ, πολύ ταλαντούχους ανθρώπους και άπλετο φυσικό ανταγωνιστικό όφελος- όπως ο  τομέας του τουρισμού μας. Αλλά εμείς ακόμα δεν έχουν χρησιμοποιήσει την πολιτιστική μας κληρονομιά, στο βαθμό που μπορούμε  καθιστώντας την Ελλάδα ένα μοναδικό προορισμό.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «το πρόβλημα είναι πως αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει τις λάθος πολιτικές, εφαρμόζει το λάθος δημοσιονομικό μείγμα, υπερφορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν έχει εμπλακεί σε ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύσουν ξένες επενδύσεις. Άρα, όσο και αν θα ήθελα να πιστέψω πως η οικονομία θα ανακάμψει, έχω σοβαρές αμφιβολίες πως αυτό θα συμβεί με αυτού του είδους τις πολιτικές».

Επαναφέροντας το αίτημα για εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε στο CNBC ότι «πιστεύω πως έχουμε την πλήρη ικανότητα να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές –αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- και αν αυτό συμβεί, η Ελλάδα θα έχει μια ικανή κυβέρνηση που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και νομίζω πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και θα είναι σε θέση να εφαρμόσει πολιτικές που θα απελευθερώσουν την πραγματική δυναμική ανάπτυξης της οικονομίας».

Ο ίδιος σημείωσε πως «δεν μπορώ να αναγκάσω να γίνουν εκλογές, όμως είμαι αισιόδοξος για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές αυτής της χώρας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 

About The Author

Number of Entries : 6313

Leave a Comment

Scroll to top