Ο δήμος Ανατολικής Σάμου για τις συνεδριάσεις της ΠΕΔ και του Π.Σ Βορείου Αιγαίου

0
6

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, συμμετείχε στις 15 Ιανουαρίου 2020 στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, που έλαβε χώρα στη Μυτιλήνη, στην οποία ανέπτυξε τις θέσεις του Δήμου για το μεταναστευτικό πρόβλημα, σύμφωνα με την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, την ίδια μέρα συμμετείχε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και στην τοποθέτησή του για το μεταναστευτικό εξέφρασε την αγωνία και την απόγνωση των κατοίκων των νησιών που πλήττονται από το μεταναστευτικό , τη δεινή θέση της κοινωνίας και της οικονομίας των νησιών από τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού και έκανε γνωστή στο σώμα την υπ΄ αριθ. 46/ 26-11-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας από το περιφερειακό συμβούλιο την κορύφωση των κινητοποιήσεων, με παράσταση διαμαρτυρίας, στις 31 Ιανουαρίου 2020, στον Πρωθυπουργό της χώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, των Περιφερειακών Συμβούλων, των Δημάρχων, των Δημοτικών Συμβουλίων και των ετεροδημοτών των νησιών που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος.

Τέλος, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου στις 18:00 με θέματα ημερήσιας διάταξης καθώς επίσης θα συζητηθεί και το θέμα των άμεσων αναγκών του Δήμου Ανατολικής Σάμου από τη διαχείριση του μεταναστευτικού, όπως αυτά διατυπώθηκαν εγγράφως από το γραφείο του κ.κ. Πρωθυπουργού προς τον Βουλευτή του Ν. Σάμου κ. Χ. Στεφανάδη.