Κορωνοϊός: Ένας νεκρός σε 24 ώρες, 50 στο σύνολο – Στα 81 τα κρούσματα, στα 1415 τα συνολικά

0
9

Συνολικά 81 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς επίσης και επιπλέον 20 κρούσματα στο πλοίο. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 1.415 [μαζί με αυτά του πλοίου].

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως ένας άνθρωπος κατέληξε από επιπλοκές της νόσου, με το συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα μας να ανέρχεται σε 50.

Εκ των θανόντων, οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους τα 72 έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας.

Ενενήντα άτομα σε ΜΕΘ

Συνολικά ενενήντα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας ενώ τόνισε πως ακόμη έξι ασθενείς αποσωληνώθηκαν.

«Είμαστε προασπιστές της αλήθειας και θα συνεχίζουμε να την υπερασπιζόμαστε. Η καταγραφή των θανάτων από τα ληξιαρχεία γίνονται σε πραγματικό χρόνο», είπε ακόμα ο κ. Τσιόδρας.

«Ο ΕΟΔΥ έχει οριστεί ως διαπιστευμένος φορέας για καταγραφή της θνησιμότητας. Το σύστημα δεν έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από το αναμενόμενο αυτό είναι καθησυχαστικό».

«Θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί», κατέληξε.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here