Με ενέργειες του Βουλευτή Σάμου Δ. Σεβαστάκη δρομολογείται η μελέτη για την απόκτηση αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Ικαρίας

0
11

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, της Υποδιοικήτριας της 2ης ΥΠΕ κ. Ιωάννας Τσιαπαρίκου και του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού μπήκε σε νέα βάση το ζήτημα του αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο της Ικαρίας.

Η μακροχρόνια αναμονή σχετικά με τη μελέτη, που θα έθετε τις προϋποθέσεις λειτουργίας του αξονικού τομογράφου λαμβάνει τέλος, με αξιοποίηση των ήδη διαθέσιμων ανθρώπινων πόρων του συστήματος υγείας.

Ως πλέον ενδεδειγμένη λύση προκρίθηκε η μελέτη των απαιτούμενων προδιαγραφών να εκπονηθεί από ήδη υπηρετούσα ακτινοφυσικό στη Σάμο. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δρομολογείται η ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, αλλά παράλληλα εξοικονομείται η δαπάνη για τη μελέτη που άλλες εποχές θα κατέληγε στην ιδιωτική αγορά, ενώ αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά η επάρκεια και η διάθεση προσφοράς του υπηρετούντος υγειονομικού προσωπικού στα νησιά μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here