Ν. Δένδιας: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος για ό,τι έγινε στο ΥΠΕΞ αυτά τα τέσσερα χρόνια»

0
3

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος για το τι έγινε εδώ αυτά τα τέσσερα χρόνια» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του σε συνάντησή του με τους διπλωματικούς συντάκτες, τονίζοντας: «Εάν την ημέρα που ερχόμουν, μου έλεγε κάποιος ότι θα είχαμε καταφέρει τα μισά από όσα καταφέραμε, και πάλι θα ήμουν εξαιρετικά ευτυχισμένος».

«Όλα αυτά προϋπέθεταν την αποδοχή και τη συνεννόηση και της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου. Δεν λέω κατ’ ανάγκην της συμφωνίας σε όλα, αλλά τουλάχιστον της συνεννόησης» είπε ακόμη ο υπουργός.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία καθώς, όπως σημείωσε, είναι ο ενδιάμεσος ανάμεσα σε κάθε κυβέρνηση, σε κάθε υπουργό και στην κοινωνία: «Υπηρετήσατε τη λογική της συνεννόησης και της συναντίληψης για προκλήσεις που υπερέβαιναν και μια κυβέρνηση και έναν υπουργό, και μια χρονική συγκυρία».

Παράλληλα, ευχαρίστησε όσους, όπως είπε, «υπέστησαν» τα ατέλειωτα ταξίδια του και τις ατέλειωτες ώρες μέσα στο αεροπλάνο γιατί είχαν έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό: «Καταλαβαίνω ότι θα ήταν καλύτερα να έχουμε ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα, να μέναμε και κάπου κανένα βράδυ. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι προτεραιότητες δεν μπορούσαν να υπηρετηθούν με ένα χαλαρότερο πρόγραμμα, διότι απλούστατα έπρεπε αμέσως μετά τον κορωνοϊό να εξηγήσουμε στην παγκόσμια κοινότητα ποιες είναι οι θέσεις μας… Να μη θεωρούν δηλαδή ότι οι διαφορές μας με τους γείτονές μας είναι ιστορικές διαφορές, όπως π.χ. θα μπορούσε κανείς να θεωρεί ότι τσακώνονται οι σκύλοι και οι γάτοι, γιατί ακριβώς είναι αυτό που είναι… Έπρεπε να εξηγήσουμε ποια είναι η βάση, ποια είναι η αντίληψη, ποιες είναι οι θέσεις, τι συμβαίνει και τι σημαίνει αυτό για την παγκόσμια κοινότητα. Αυτό δεν μπορούσαμε να το κάνουμε με ένα χαλαρό πρόγραμμα. Έπρεπε να δούμε όσους περισσότερους, να κάνουμε φίλους όσους περισσότερους, να εξηγήσουμε σε όσους περισσότερους. Αυτό υπηρετήθηκε κατά επαρκέστατο τρόπο».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here