Πόπη Τσαπανίδου: «Πισωγύρισμα» Μητσοτάκη η άρνηση για debate με τον Αλ. Τσίπρα

0
9

Για πισωγύρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας την άρνηση της ΝΔ για debate του αρχηγού της ΝΔ μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Μητσοτάκης, πριν την πρώτη κάλπη, είχε δηλώσει ότι στις δεύτερες εκλογές θα πάμε με debate μεταξύ των δύο αρχηγών. Αυτό τώρα το παίρνει πίσω» είπε συγκεκριμένα η κυρία Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Κι αυτό παρά το γεγονός ότι έχουμε μια καινούργια εκλογική αναμέτρηση και, όπως λένε συνεχώς και οι ίδιοι, οι κάλπες το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι άδειες».

Σχετικά με τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουμε στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, η κυρία Τσαπανίδου τόνισε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς, έτσι όπως διαμορφώθηκαν στην προηγούμενη κάλπη… Λάβαμε το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος και προσπαθούμε να μιλήσουμε διαφορετικά μαζί του. Στον δρόμο για τις δεύτερες εκλογές θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν, να εμπιστευτούν το πρόγραμμά μας… Θέλουμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική που να δίνει ανάσα στην πλειονότητα της κοινωνίας».

«Γιατί αρνούνται να πάμε τα προγράμματά μας σε όποιον ανεξάρτητο φορέα επιθυμούν για να τα κοστολογήσει και στη συνέχεια Τσίπρας και Μητσοτάκης να πάνε σε debate;» διερωτήθηκε, παραπέμποντας στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. «Είδαμε πριν τις προηγούμενες εκλογές τον κ. Σκέρτσο να κουνά στην τηλεόραση ένα χαρτί, λέγοντας ότι πρόκειται δήθεν για κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μάλιστα ότι είναι, τελική τιμή, στα 80 δισ… Το χαρτί αυτό που κρατούσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ ήταν ψεύτικο, ήταν πλαστό. Και το επιβεβαίωσε χθες ο κ. Βορίδης, λέγοντας, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι το ΓΛΚ δεν έχει νόμιμη αρμοδιότητα να κοστολογεί προεκλογικά τα προγράμματα των κομμάτων» τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Το πρόγραμμά μας είναι πλήρως κοστολογημένο, κοστίζει 5,5 δισ. τον χρόνο. Αντίθετα, η ΝΔ καταθέτει ένα πρόγραμμα που, ενώ λέει ότι έχει κοστολογηθεί, στην πραγματικότητα δεν είναι κοστολογημένο. Λέει ότι συμπεριλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Πρώτα απ’ όλα, δεν απαντούν για τους πολλούς περιορισμούς και “κόφτες” που τους έχει βάλει η Κομισιόν» είπε ακόμη η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπλήρωσε: «Με την ακρίβεια βιώσαμε μια κατάσταση πολύ δύσκολη. Ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες πήραν ουσιαστικά μέτρα, η ΝΔ δεν προχώρησε σε τέτοια μέτρα για να ανακουφιστεί ο κόσμος… Για παράδειγμα, ποτέ δεν φορολογήθηκαν πραγματικά τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, κάτι που αποτέλεσε και ευρωπαϊκή οδηγία. Ποτέ δεν μειώθηκε ο ΦΠΑ, όπως έγινε όχι μόνο στην Ισπανία, όπως βολικά αρέσκεται να λέει η ΝΔ, αλλά και στην Κύπρο, στη Γαλλία, σε πολλές χώρες της Ευρώπης».

«Ακόμα, έχουμε στη χώρα ένα σύστημα υγείας το οποίο η ΝΔ παρουσιάζει ως εξαιρετικό στα σποτ της και την ίδια στιγμή μαθαίνουμε σήμερα ότι μια 63χρονη γυναίκα στην Κω πέθανε σε ένα φορτηγό, γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο. Κι ενώ υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα στο νησί, αλλά δεν υφίσταται το προσωπικό για να λειτουργήσουν. Κι ενώ οι εργαζόμενοι του κέντρου υγείας είχαν προειδοποιήσει για το ζήτημα εδώ και καιρό» επεσήμανε η κυρία Τσαπανίδου και κατέληξε: «Ξοδεύτηκαν χρήματα αλόγιστα από τη ΝΔ και δεν κατευθύνθηκαν εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here