You Are Here: Home » Featured » Ελλειψη νερού στο Κοκκάρι – Στον εισαγγελέα στέλνουν τον Δήμαρχο Ανατ. Σάμου Γιώργο Στάντζο οι κάτοικοι

Ελλειψη νερού στο Κοκκάρι – Στον εισαγγελέα στέλνουν τον Δήμαρχο Ανατ. Σάμου Γιώργο Στάντζο οι κάτοικοι

Ελλειψη νερού στο Κοκκάρι – Στον εισαγγελέα στέλνουν τον Δήμαρχο Ανατ. Σάμου Γιώργο Στάντζο οι κάτοικοι

Μετά τους Βουρλιώτες ήρθε η σειρά τον κατοίκων του Κοκκαρίου να αντιδράσουν μπροστά στην ολοφάνερη ανεπάρκεια του δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Σταντζού στον οποίο χρεώνουν τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται με την επάρκεια του νερού.

Απόλυτα δικαιολογημένες είναι οι αντιδράσεις και καταγγελίες κατοίκων του Κοκκαρίου για το πρόβλημα υδροδότησης συνοικιών του χωριού με μεγαλύτερο από το μέσο υψόμετρο του οικισμού.

Κατ’ αρχήν πρέπει άμεσα να παρέμβει ο δήμος και να δώσει έστω πρόσκαιρη λύση, που να εξασφαλίζει την επαρκή προμήθεια νερού . Αυτό μάλιστα πρέπει να γίνει …. «χθές»!

Το ψήφισμα των κατοίκων κατατέθηκε στην Εισαγγελία Σάμου στις 24 Ιουλίου και τη Δευτέρα 14/08/2023 πήγαν στο Α.Τ Σάμου για κατάθεση οι 3 πρώτοι υπογεγραμμένοι.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Κατοίκων Τοπικής κοινότητας Κοκκαρίου (Δήμος Ανατολικής Σάμου)

ΚΟΙΝ: 1) Εισαγγελία Σάμου

2) Κ. Δήμαρχο Δήμου Ανατολικής Σάμου

3) πρόεδρο Τοπικής κοινότητας Κοκκαρίου κ. Δημήτριο Γαλανή

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες

Τα τελευταία τρία(3) συναπτά έτη, οι κάτοικοι της κοινότητας Κοκκαρίου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης το οποίο εντείνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και ενώ τα προηγούμενα έτη η κατάσταση μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς <<υποφερτή>υποφερτή>, φέτος αρκετές περιοχές της κοινότητας υποφέρουν από πολυήμερη και παντελή έλλειψη υδροδότησης.

Κατόπιν τούτου, από την 4η Ιουλίου 2023 (ημερομηνία έναρξης της πλήρους λειψυδρίας κάποιων περιοχών) έγιναν από πληττόμενους κατοίκους επανειλημμένες προσπάθειες ενημέρωσης και επικοινωνίας (κατ’ ιδίαν, τηλεφωνικώς, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κτλ) με τον κ. Πρόεδρο Δημήτρη Γαλανή, αλλά δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, καθώς ουδείς δεν έλαβε από <<αρμόδια χείλη>αρμόδια χείλη> μια σαφή απάντηση επίλυσης του προβλήματος. Συγκεκριμένα, στη περιοχή του Δυτ. Τεπέ υπάρχει καθημερινά πλήρης απουσία νερού από τις 7.30-8.00 το πρωί έως τις 2.00 τα ξημερώματα της επομένης. Τις υπόλοιπες λιγοστές ώρες η ποσότητα του νερού που <<τρέχει>τρέχει> από τις βρύσες των κατοίκων είναι μηδαμινή καθιστώντας αδύνατη κάθε χρήση αυτού.

Το ίδιο ακριβώς <<φαινόμενο>φαινόμενο> παρατηρείται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της κοινότητάς μας, όπως η περιοχή κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, αλλά και στη περιοχή της Τσαμαδού. Οι πληττόμενοι κάτοικοι δε, προσπαθούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους με την αγορά εμφιαλωμένου νερού, ακόμα και για τη χρήση του μπάνιου ή κουβαλώντας με ιδία μέσα (βυτία,κτλ) νερό από γεωτρήσεις γνωστών και φίλων.

Ανήμποροι ηλικιωμένοι και βρέφη της περιοχής, στερούνται καθημερινά την επαρκή πρόσβαση σε κάτι που σε μια ευνομούμενη κοινωνία θα πρέπει να θεωρείται <<κοινωνικό αγαθό>> και <<ανθρώπινο δικαίωμα>ανθρώπινο δικαίωμα>.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες, βίντεο) που αποτυπώνουν τον επί καθημερινής βάσης Γολγοθά που βιώνουν αρκετά μέλη της κοινότητάς μας. Και σαν να μην έφτανε ο προσωπικός Γολγοθάς των κατοίκων για λίγες σταγόνες νερό εν μέσου θερινού καύσωνα, όλο αυτό το γεγονός δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους και τους ξένους επισκέπτες του <<τουριστικού Κοκκαρίου>τουριστικού Κοκκαρίου>, δημιουργώντας επιπλέον βιοποριστικά προβλήματα στους κατοίκους, αφού όπως είναι φυσικό, απογοητευμένοι τουρίστες γυρίζουν στις χώρες τους όχι και με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όλα τα παραπάνω είναι βεβαίως από καιρό γνωστά στους καθ’ ύλην αρμόδιους (πρόεδρο κοινότητας Δημήτριο Γαλανή, Δήμαρχο Αν.Σάμου Στάντζο Γεώργιο και Αντιδήμαρχο Μιχάλη Μητσό) , αλλά δυστυχώς έως σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ για την εξεύρεση κάποιας βιώσιμης λύσης. Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν την πλήρη απαξίωση της Δημοτικής αρχής προς εμάς για την επίλυση του αληθούς και άδικου προβλήματός μας και διακατεχόμενοι από το συναίσθημα της προστασίας των οικογενειών και των λοιπών συγχωριανών μας, εξασφαλίζοντας το αυτονόητο (ποιοτικά επαρκή νερό για όλους)

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ

την άμεση επιδιόρθωση του προβλήματος και αποκατάσταση της επαρκούς υδροδότησης όλων των κατοίκων της κοινότητάς μας, εναλλακτικά θα προχωρήσουμε σε προσφυγή ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και αρχής επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Οι κάτοικοι της Τοπικής κοινότητας Κοκκαρίου Σάμου

Πηγη: neasamos.gr

About The Author

Number of Entries : 39280

Leave a Comment

Scroll to top