ΕΥ: Έσοδα ρεκόρ 49,4 δισ. δολαρίων

0
21

Αύξηση εσόδων κατά 14,2% σε ύψος ρεκόρ 49,4 δισ. δολαρίων σημείωσε ο παγκόσμιος οργανισμός της ΕΥ για το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2023, σηματοδοτώντας μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία του οργανισμού, όπως ανακοινώθηκε.

Η EY δημοσιοποίησε, επίσης, και την έκθεση Value Realized, μία διευρυμένη ετήσια αναφορά, που περιγράφει λεπτομερώς τις οικονομικές επιδόσεις, τις πρωτοβουλίες του οργανισμού για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG), καθώς και βασικούς τομείς συνεργασίας για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας.

Καινοτομία και τεχνητή νοημοσύνη

Το ΟΕ23, η EY επένδυσε 3,6 δισ. δολάρια στην ποιότητα των ελέγχων, στην καινοτομία, στην τεχνολογία και στους ανθρώπους της – στο πλαίσιο της τριετούς της δέσμευσης για επενδύσεις ύψους 10 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκε το ΟΕ21 – εκ των οποίων, 1,4 δισ. δολάρια αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη και την έναρξη λειτουργίας της ενοποιημένης πλατφόρμας EY.ai.

Η πλατφόρμα EY.ai αξιοποιεί τις επιχειρησιακές δυνατότητες της EY, τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και τα οικοσυστήματα, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στις λειτουργίες τους. Η EY ανακοίνωσε, επίσης, το λανσάρισμα ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου – του EY.ai EYQ – του Δείκτη Εμπιστοσύνης EY.ai (EY.ai Confidence Index), καθώς και την παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης στην τεχνητή νοημοσύνη για όλους τους ανθρώπους της. Είχε προηγηθεί η παρουσίαση μίας σειράς εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του EY Tax Co-Pilot, που ενισχύει τις δυνατότητες των ομάδων Φορολογικών Υπηρεσιών της EY.

Συνεργασίες μέσω επιχειρηματικών οικοσυστημάτων

Ο οργανισμός της EY αξιοποιεί τη δυναμική των συνεργασιών στην υλοποίηση μετασχηματισμών, για να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα, προσφέροντας ένα πλέγμα δυνατοτήτων, τεχνολογικών λύσεων, αξιοποιήσιμων δεδομένων και στρατηγικών σχέσεων. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η EY έχει αναπτύξει 102 στρατηγικές σχέσεις εντός οικοσυστημάτων και 67 συμμαχίες. Το ΟΕ23, συγκεκριμένα, συνήφθησαν 17 νέες επιχειρηματικές συμμαχίες και συνολικά 35 σχέσεις οικοσυστήματος.

Εκπομπές άνθρακα

Ο παγκόσμιος οργανισμός της EY σημειώνει σημαντική πρόοδο στη μείωση εκπομπών άνθρακα, με βάση ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο σχέδιο απανθρακοποίησης, το οποίο περιλαμβάνει την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την παρακολούθηση των ρύπων σε πραγματικό χρόνο. Η EY παραμένει εντός του στόχου για την επίτευξη μηδενικού καθαρού αποτυπώματος άνθρακα (net zero) το 2025, μειώνοντας τις απόλυτες εκπομπές παγκοσμίως κατά περισσότερο από 43%, έχοντας, παράλληλα, αυξήσει τα έσοδα και το ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού πάνω από 40%, σε σχέση με το έτος αναφοράς 2019.

Αντίστοιχα, η EY συνεχίζει να αναγνωρίζεται ως παγκόσμια ηγέτιδα στις υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης. Το ΟΕ23, οι ομάδες των Υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της EY, σε όλο τον κόσμο, κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση εσόδων άνω του 40%, ενώ η EY πρόσφατα αναδείχθηκε Νο.1 εταιρεία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την κλιματική αλλαγή, από την ανεξάρτητη εταιρεία αναλυτών Verdantix. Σήμερα, περίπου 5.000 επαγγελματίες βιώσιμης ανάπτυξης απασχολούνται στην EY, μεταξύ των οποίων μηχανικοί, επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες και στη βιώσιμη ανάπτυξη

Το ΟΕ23, η EY πραγματοποίησε επενδύσεις-ρεκόρ ύψους 385 εκατ. δολαρίων στην εκπαίδευση των ανθρώπων της, οι οποίες οδήγησαν στο ιστορικό υψηλό των 24 εκατομμυρίων εκπαιδευτικών ωρών, που αναλογούν σε 61 ώρες ανά εργαζόμενο, κατά μέσο όρο. Η EY προσφέρει στους ανθρώπους της 227 εκπαιδευτικές πιστοποιήσεις – γνωστές ως EY Badges – σε μία σειρά επιστημονικών κλάδων, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, ο σχεδιασμός της εφοδιαστικής αλυσίδας, η διαφορετικότητα, η ισότητα και η συμπερίληψη (DE&I) και η βιώσιμη ανάπτυξη, επιπλέον της τεχνικής εκπαίδευσης στα λογιστικά και φορολογικά θέματα. Κάθε μέρα, απονέμονται στους ανθρώπους της ΕΥ περισσότερα από 430 Badges, ενώ, μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί περισσότερα από 410.000 EY Badges, από την έναρξη του προγράμματος το 2017. Μετά την επιτυχία του EY Tech MBA το 2020, η EY παρουσίασε πέρυσι, έναν νέο, πλήρως διαπιστευμένο τίτλο σπουδών, σε συνεργασία με το Hult International Business School ꟷ το EY Masters in Sustainability. Φέτος, η έκτη – και μεγαλύτερη – τάξη του EY Tech MBA, περιλάμβανε 74 αποφοίτους, επιπλέον των πρώτων αποφοίτων του EY Masters in Sustainability, με συνολικά 274 πτυχιούχους σε όλους τους τίτλους σπουδών που προσφέρει η EY στους ανθρώπους της.

Σήμερα, περισσότεροι από 70.000 επαγγελματίες τεχνολογίας εργάζονται στην EY παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων, επιστήμονες ανάλυσης δεδομένων, μηχανικοί τεχνητής νοημοσύνης και ειδικοί στο cloud.

Επένδυση στους ανθρώπους και στις ομάδες

Η διαφορετικότητα, η ισότητα και η συμπερίληψη (DE&I) εξακολουθούν να αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για την EY. Για να επιβεβαιώσει αυτήν τη δέσμευση, η παγκόσμια διοικητική ομάδα της EY, υπέγραψε την Παγκόσμια Δήλωση Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης και θα συνεχίσει να εκπληρώνει τη δέσμευσή της να αναπτύσσει και να αναδεικνύει στελέχη με ποικίλα προσωπικά χαρακτηριστικά, σε θέσεις ευθύνης, σε ολόκληρο τον οργανισμό της EY.

Το ΟΕ23, το 36% των προαγωγών Εταίρων και Directors ήταν γυναίκες. Συνολικά, το ίδιο οικονομικό έτος, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.216 προαγωγές σε θέσεις Εταίρων και Directors – ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία του οργανισμού – αντανακλώντας τη μελλοντική δυναμική της EY.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται στον παγκόσμιο οργανισμό της EY συνέχισε, επίσης, να αυξάνεται, φτάνοντας τα 395.442 άτομα παγκοσμίως, με αύξηση 8,2% στον συνολικό αριθμό των Εταίρων. Φέτος, 4,7 εκατομμύρια άτομα υπέβαλαν αίτηση για να εργαστούν στην EY, από τα οποία προσλήφθηκαν 122.000, με συνολικό ποσοστό διακράτησης ανθρώπινου κεφαλαίου στο 79,3%. Το 93% των νεοπροσληφθέντων παγκοσμίως, δήλωσαν ότι είχαν μία εξαιρετική εμπειρία πρόσληψης.

Χτίζοντας έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο

Ο παγκόσμιος οργανισμός της EY έθεσε τον φιλόδοξο στόχο να επηρεάσει θετικά ένα δισεκατομμύριο ζωές έως το 2030, μέσω του προγράμματος εταιρικής ευθύνης, EY Ripples. Από την ανακοίνωση έναρξης του EY Ripples τον Νοέμβριο του 2018, περισσότερες από 127 εκατομμύρια ζωές έχουν επηρεαστεί θετικά, συμπεριλαμβανομένων 46 εκατομμυρίων ζωών το ΟΕ23 – ο υψηλότερος αριθμός που επηρεάστηκε ποτέ σε διάστημα ενός έτους.

Σχολιάζοντας τα παγκόσμια οικονομικά αποτελέσματα της ΕΥ για το ΟΕ23, ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον σημαντικών προκλήσεων και αβεβαιότητας, η EY πέτυχε κατά το ΟΕ23 εντυπωσιακή ανάπτυξη, ως ηγέτης σε έργα μετασχηματισμού των επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών σε όλο τον κόσμο, αλλά και ως ένας σημαντικός εταίρος βιώσιμης ανάπτυξης, επιδρώντας θετικά στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και στο περιβάλλον. Βεβαίως, αυτή η ανάπτυξη, στην Ελλάδα και παγκόσμια, δε θα ήταν ικανή χωρίς την εμπιστοσύνη των πελατών μας. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες και λύσεις υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, με διαρκείς επενδύσεις στα μεγαλύτερα κεφάλαια της EY – την τεχνολογία, την καινοτομία και τους ανθρώπους μας – πιστοί στον στόχο μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here