Κομισιόν: «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ευκαιρία για την οικοδόμηση της μελλοντικής ευημερίας»

0
24

«Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία γεννήθηκε από την ανάγκη προστασίας των πολιτών και του πλανήτη, αλλά σχεδιάστηκε επίσης ως μια ευκαιρία για την οικοδόμηση της μελλοντικής ευημερίας» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ομιλία της στην Τσεχία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής σημείωσε ότι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, τηρείται αυτή η υπόσχεση: «Πέρυσι, για παράδειγμα, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά περίπου 2,5%, ενώ η οικονομία αυξήθηκε κατά 3,5%. Μειώσαμε επιτυχώς τις εκπομπές μας, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε την οικονομία μας».

Όπως ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία υποστηρίχτηκε από τεράστιες επενδύσεις – NextGenerationEU και REPowerEU- για να επιταχυνθεί η μετάβαση στην καθαρή οικονομία του αύριο.

«Έχουμε δει τη μεταμορφωτική δύναμη αυτών των επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα. Όταν ο Πούτιν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο για να μας εκβιάσει, η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ήταν η απάντηση της Ευρώπης» υπογράμμισε ακόμη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και πρόσθεσε: «Σήμερα η Ευρώπη, για πρώτη φορά στην Ιστορία, παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από άνεμο και ήλιο παρά από αέριο».

Τέλος, ανέφερε ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν είναι καλές μόνο για τον πλανήτη, αλλά δίνουν τη δυνατότητα τόσο για δημιουργία καλών θέσεων εργασίας όσο και βοηθούν στην ενεργειακή ανεξαρτησία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here