Ερντογάν: «Αν οι ΗΠΑ τηρήσουν τη δέσμευσή τους για τα F-16, θα τηρήσουμε κι εμείς τη δική μας για την ένταξη της Σουηδίας στο NATO»

0
30

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συνδέσει την παροχή στη χώρα του αναβαθμισμέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 με την επικύρωση από πλευράς της Άγκυρας της ένταξης της Σουηδίας στο NATO, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, εάν οι ΗΠΑ τηρήσουν τη δέσμευσή τους για τα αεροσκάφη, τότε και η Τουρκία θα τηρήσει τη δική της και η Εθνοσυνέλευση της χώρας θα επικυρώσει το σουηδικό αίτημα για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. «Τον τελικό λόγο για το ζήτημα της Σουηδίας θα τον έχει το κοινοβούλιό μας» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν κατά την επιστροφή του από τον αζερικό θύλακα του Ναχτσιβάν, ο οποίος συνορεύει με την Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Τουρκία, ο Ερντογάν τόνισε ότι αυτή θα γίνει τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, ενώ η δική του επίσκεψη στο Ισραήλ θα ακολουθήσει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here