ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και πορεία στο υπ. Εργασίας για το «μπλοκάρισμα» στις ανανεώσεις συμβασιούχων

0
356

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας έχει προγραμματίσει για σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενη για το «μπλοκάρισμα» στις ανανεώσεις των συμβασιούχων.

Η στάση αρχίσει στις 12 το μεσημέρι και λήγει στις 3 μ.μ. με ταυτόχρονη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στη 1 μ.μ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Κόλλησε η ανανέωση των συμβάσεων στο υπουργείο Εργασίας του προγράμματος των 4.000 συναδέλφων που εργάζονται για 7ο συνεχή χρόνο στα νοσοκομεία και στους άλλους φορείς του ΕΣΥ μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ. Είναι ειλημμένη η απόφαση της ΔΥΠΑ και του υπουργείου Εργασίας μετά από έγγραφο αίτημα του υπουργείου Υγείας για ανανέωση ενός έτους των συμβάσεων των 4.000 συναδέλφων που εργάζονται στα νοσοκομεία και άλλους φορείς του ΕΣΥ. Έληξαν οι συμβάσεις 1 Φλεβάρη πολλών και ήδη τέθηκαν εκτός προγραμμάτων υπηρεσίας δημιουργώντας ανυπέρβλητα λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία και τους άλλους φορείς του ΕΣΥ. Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν είναι αναστατωμένοι και φοβούνται για τη δουλειά τους. Το ίδιο συμβαίνει και με την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών που απασχολούνται στα νοσοκομεία. Από τους 1.300 που εργάζονται στα νοσοκομεία έχουν ήδη λήξει οι συμβάσεις πάνω από 300».

Την ίδια στιγμή η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει: «Ο τότε υπουργός Εργασίας κος Γεωργιάδης μετά των δικών μας παρεμβάσεων σύστησε ειδικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που εξασφαλίζει την ανανέωση των συμβάσεων όσων έληξαν από 1 Οκτώβρη 2023 και όσων ήδη εργάζονται για δύο ακόμη έτη. Και αυτό το πρόγραμμα βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου Εργασίας. Ό,τι προσπάθειες και εάν κάνουμε για την υπογραφή των δύο αυτών προγραμμάτων της ΔΥΠΑ πέφτουν στο κενό. Επικοινώνησε μπροστά μας ο υπουργός Υγείας με τη νέα υπουργό Εργασίας για την υπογραφή των δύο προγραμμάτων και όμως ακόμη τίποτα. Σας καλούμε να υπογράψετε άμεσα τα δύο αυτά προγράμματα. Να επιστρέψουν πίσω οι συνάδελφοί μας».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here