Ο Δήμος, οι Αρχές και οι εθελοντές της Σάμου, στο πλευρό των προσφύγων

0
15

Ο Δήμος Σάμου σε συνεργασία με την 79 ΑΔΤΕ, την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και εθελοντές, ανέλαβε την σίτιση 1.200 ατόμων στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου.
Με ενέργειες του Δήμου Σάμου και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, έφτασαν στο νησί μας 20 επιπλέον οικίσκοι που θα χρησιμοποιηθούν για την στέγαση των προσφύγων. Επίσης στο νησί μας βρίσκονται ήδη 8 εθελοντές από διάφορες χώρες που ήρθαν στη Σάμο, με δικά τους έξοδα, προκειμένου να παράσχουν εθελοντική εργασία και ήδη βοηθούν τόσο στην σίτιση όσο και στην διανομή ρούχων και άλλων ειδών και αναμένεται να φθάσουν και άλλοι το προσεχές διάστημα. Σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες του εξωτερικού, όπως το «Calais Action», που ήδη συγκεντρώνει προμήθειες και χρήματα για την Σάμο, αναμένεται μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια με το πρώτο κοντέινερ να βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.
Η προσπάθειά μας είναι συνεχής και πολυεπίπεδη. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την αξιοπρεπή σίτιση, στέγαση και ιατρική φροντίδων αυτών των ανθρώπων, και να τους διευκολύνουμε στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους. Χωρίς πόρους και μέσα, δίνουμε καθημερινά μια μεγάλη μάχη, χάρη στη συνεχή και αμέριστη συμπαράσταση και εξαντλητική βοήθεια από εθελοντές, τις τοπικές αρχές και τους φίλους της Σάμου στο εξωτερικό που καθημερινά πληθαίνουν. Οφείλουμε λοιπόν, κατ` ελάχιστον να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους, αποδεικνύουν καθημερινά την ευαισθησία τους, τον ανθρωπισμό τους και πάνω από όλα τον πολιτισμό της Σάμου.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here