Άδ. Γεωργιάδης: Αύριο Πέμπτη η επαναλειτουργία του Καραμανδάνειου στην Πάτρα

0
82

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να επαναλειτουργήσει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέπτεται το νοσηλευτικό ίδρυμα, που εκκενώθηκε προληπτικά χθες Τρίτη λόγω της φωτιάς στην περιοχή του Γηροκομειού.

«Το χθεσινό γεγονός θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πάρα πολύ άσχημα, αλλά είμαστε σήμερα εδώ όλοι καλά, χωρίς να έχουμε τίποτα δραματικό, διότι το σύστημα λειτούργησε με πάρα πολύ καλό τρόπο» ανέφερε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Έχω έλθει εδώ για να δω τις ζημιές που έχουν προκληθεί, διότι η φωτιά επεκτάθηκε και έπληξε το νοσοκομείο… Το Καραμανδάνειο είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο όλης της Δυτικής Ελλάδας και το έχω φροντίσει πάρα πολύ και στην προηγούμενη και στην τωρινή θητεία μου στο υπουργείο Υγείας… Χαίρομαι που οι ζημιές οι οποίες έχουν προκληθεί είναι μικρές, με αποτέλεσμα να είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες, ώστε να λειτουργήσει ξανά το νοσοκομείο».

«Στα πρόσφατα έργα που κάναμε, διότι το νοσοκομείο είναι υπό ανακαίνιση, είχαμε προσθέσει και σωλήνες νερού, οι οποίες βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και ως εκ τούτου το σύστημα πυρόσβεσης που μόλις πριν από λίγο καιρό τοποθετήθηκε, είχε πολύ καλή λειτουργία» υπογράμμισε ακόμη ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι όλα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε σε μια δύσκολη στιγμή, ενώ συνεχάρη τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη: «Εισηγήθηκε άμεσα τη μεταφορά των μικρών ασθενών του νοσοκομείου και προλάβαμε να γίνει η μεταφορά όλων των ανθρώπων πριν από τα γεγονότα, χωρίς να τεθεί ούτε κίνδυνος για τους ασθενείς ούτε κάποια υπερβολική ταλαιπωρία. Αυτό κατέστη εφικτό, γιατί η απόφαση για την προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου ελήφθη πάρα πολύ γρήγορα».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τη διοικήτρια του Καραμανδανείου Ασπασία Ρηγοπούλου, καθώς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν. Επίσης, ευχαρίστησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, διότι, όπως σημείωσε, δίνουν μια τεράστια μάχη με τις φλόγες.

Αναφερόμενος στη χθεσινή φωτιά στην περιοχή Γηροκομειό, είπε ότι αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τις δυνάμεις τους κράτους, διότι θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ χειρότερα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here