Αντίθετος ο εγγονός του Τζον Κένεντι με την απόφαση Τραμπ να δημοσιοποιηθούν τα αρχεία για τη δολοφονία του JFK

0
33

Μέσω του λογαριασμού στο Χ ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Κένεντι, διαφώνησε πλήρως με το εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ για δημοσιοποίηση όλων των αρχείων για τις δολοφονίες των Τζον Κένεντι, Τεντ Κένεντι και Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, μία ημέρα μετά την υπογραφή του.

«Η αλήθεια είναι πολύ πιο θλιβερή από τον μύθο, μια τραγωδία που δεν έπρεπε να έχει συμβεί. Δεν ήταν μέρος κάποιου αναπόφευκτου, μεγάλου σχεδίου. Ο αποχαρακτηρισμός των εγγράφων χρησιμοποιεί τον JFK ως πολιτικό “όπλο”, ενώ εκείνος δεν είναι εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Δεν υπάρχει τίποτα ηρωικό σε αυτό» εγραψε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που ενέκρινε τη δημοσιοποίηση του υπόλοιπου υλικού της δολοφονίας του JFK, ενώ απαιτούσε από τον διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του να καταρτίσει ένα σχέδιο για πλήρη αποχαρακτηρισμό εντός δεκαπέντε ημερών. Το εν λόγω διάταγμα συγκαταλέγεται σε μια σειρά εκτελεστικών μέτρων που έλαβε άμεσα ο Τραμπ την πρώτη εβδομάδα της δεύτερης θητείας του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ νωρίτερα δήλωσε ότι όλα θα αποκαλυφθούν. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την επανεκλογή του ο Τραμπ είχε υποσχεθεί να δημοσιοποιήσει τις τελευταίες παρτίδες των ακόμη διαβαθμισμένων εγγράφων γύρω από τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι στο Ντάλας, η οποία συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Σημειώνεται πως ο ίδιος είχε δώσει μια παρόμοια υπόσχεση κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, αλλά τελικά δεν ενέδωσε και στάθηκε τότε στις εκκλήσεις της CIA και του FBI να κρατήσουν ορισμένα έγγραφα κρυφά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here