ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

0
21

Μετά την απόφαση για τιμωρία της Ρωσίας από τους Παραολυμπιακούς αγώνες, δοθηκαν πεντε (5) επιπλεον θέσεις στην ελληνική παραολυμπιακή ομάδα. Δυο από αυτές τις θέσεις, αφορούν το άθλημα του στίβου. Έναν άνδρα και μια γυναίκα. Για τη θέση του άνδρα επιλέχθηκε ο αθλητής Σεβδικάλης, ως αναπληρωματικός σκυτάλης, χωρίς ωστόσο να έχει κανένα όριο που να του επιτρέπει τη συμμετοχή σε ατομικό αγώνισμα.

Εύλογα αναρωτιόμαστε, γιατί δεν επιλέχτηκε κάποιος άλλος αθλητής πουείχε το δικαίωμα συμμετοχής, τόσο με όριο, όσο και με τη θέση του στις παγκόσμιες ranking lists. Επιπροσθέτως, υπήρχε αθλητής με πολύκαλύτερο χρόνο (Νερατζούλης- 11″72) που θα μπορούσε να πάει στη θέσητου παραπάνω αθλητή.

Επίσης αναρωτιόμαστε, αν έχει δικαίωμα συμμετοχής η σκυταλοδρομία 4×100 στους Παραολυμπιακούς αγώνες, μετά το κρούσμα ντόπινγκ σε ένα από τα μέλη της. Απ´ ότι φαίνεται η παραολυμπιακή επιτροπή λειτουργείμε δικά της κριτήρια, πέρα από τους διεθνής κανονισμούς, και στέλνει στους αγώνες αθλητές χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια.

Απορία ακόμη προκαλεί η μη ανακοίνωση, τέσσερις μέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας, των προπονητών που θα συνοδεύουν την αποστολή.
Προφανώς και εκεί έχει τα δικά της κριτήρια.

Ίσως ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, θα έπρεπε να ενημερωθεί και να επιληφθεί επί του θέματος.

Πηγή: Εφημερίδα Kontra News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here