Ο χαιρετισμός του Δήμαρχου Σάμου για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

0
15

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες,
Δεν ήταν εύκολη χρονιά το 2015 για τη Σάμο μας. Ούτε οι χαλεποί καιροί έχουν τελειώσει.
Αντιμετωπίσαμε, κι αντιμετωπίζουμε, τη διπλή πίεση της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, που έχει στερήσει και το δήμο μας από κρατικούς πόρους και αρωγή, και του προσφυγικού κύματος που έθεσε σε μεγάλη δοκιμασία τις υποδομές και την κοινωνική συνοχή του νησιού.
Δοκιμαστήκαμε, και αντέξαμε!
Παρά την οικονομική ένδεια και σε πείσμα της κρατικής αβελτηρίας, ολοκληρώσαμε έργα που αναβαθμίζουν τη Σάμο και την ποιότητα ζωής μας, αναλάβαμε δράσεις που προσδίδουν νέα δυναμική στην τουριστική ταυτότητα του νησιού, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων αρχών αλλά και της ίδιας της κοινωνίας διαχειριστήκαμε το προσφυγικό-μεταναστευτικό κύμα επιδεικνύοντας και επάρκεια και ανθρωπιά. Δημιουργήσαμε νέες δομές, διαφυλάξαμε την κοινωνική συνοχή—η σαμιακή κοινωνία μπορεί να είναι περήφανη γιατί αντιμετώπισε την προσφυγική κρίση με απόλυτο σεβασμό στις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης.
Πρόσφατα καταθέσαμε έναν φάκελο-πρότυπο, 100 σελίδων, προωθώντας την υποψηφιότητά μας για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2020. Είναι ένας υψηλός και φιλόδοξος στόχος, κι ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, αλλά κι αυτή την πρόκληση που θέσαμε στους εαυτούς μας την αντιμετωπίσαμε με ενθουσιασμό και υποδειγματική απόδοση—με βάση της προσπάθειάς μας την κινητοποίηση εκατοντάδων εθελοντών που εμπνεύστηκαν και δούλεψαν παραγωγικά για να δώσουν στη Σάμο μας μια διεθνή ταυτότητα αντάξια της ιστορίας και της παράδοσής της.
Φίλες και φίλοι,
Δεν αμφιβάλει κανείς ότι και το 2016 θα είναι μια δύσκολη χρονιά—για τη Σάμο όπως και ολόκληρη την Ελλάδα. Αλλά έχουμε αποδείξει πια την ικανότητά μας, τις αντοχές μας, τη δυνατότητά μας να προχωρούμε μπροστά παρά τις δυσκολίες. Το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα φωτίζει και θα ομορφαίνει την καθημερινότητά μας από σήμερα, ας είναι ένα δέντρο-σύμβολο ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας, κι αισιοδοξίας. Εύχομαι το φως του τούτες τις άγιες μέρες να σας δώσει χαρά, οικογενειακή ζεστασιά, και δύναμη για το μέλλον που θα αντιμετωπίσουμε μαζί, με ενότητα και συλλογική πίστη στην προοπτική της Σάμου μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here