Η ΑΚΙΣ για το “μαύρο” στη Σαμιακή Τηλεόραση

0
46

Ανακοίνωση για τη διακοπή επίγειας ψηφιακής μετάδοσης της Σαμιακής Τηλεόρασης εξέδωσε η ΑΚΙΣ, με τίτλο “Η επαναλειτουργία της Σαμιακής Τηλεόρασης είναι ζήτημα γοήτρου”

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η ΑΚΙΣ διαμαρτύρεται έντονα σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις για την απώλεια της τοπικής τηλεοπτικής εικόνας, που επί τόσα χρόνια μας πρόσφερε η Σαμιακή Τηλεόραση.

Με την ανοχή της πολιτείας, η Digea, η εταιρεία δηλαδή που έχει σήμερα την αποκλειστικότητα της ψηφιακής μετάδοσης, θεώρησε καλό να καταδικάσει τους κατοίκους ενός ακριτικού νησιού να βλέπουν «μαύρο» στην τοπική τους τηλεόραση, εξαιτίας της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στις υπέρογκες οικονομικές της απαιτήσεις.

Θεωρούμε ότι το κλείσιμο της Σαμιακής Τηλεόρασης αποτελεί μία επιπρόσθετη υποβάθμιση για τον τόπο μας και γι’ αυτό ζητάμε από το Δήμο Σάμου να αναλάβει άμεσα ενέργειες για την επαναλειτουργία της.

Η Σαμιακή Τηλεόραση, η επί 25 και πλέον χρόνια αγαπημένη τηλεόραση του σαμιακού λαού, πρέπει να επαναλειτουργήσει, είναι ζήτημα γοήτρου.

Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος”

Να θυμήσουμε ότι πρόσφατα, επιστολή στον πρωθυπουργό για το ίδιο θέμα έστειλε και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων. Σ’ αυτήν αναφέρει τα ακόλουθα:

“κ. Πρωθυπουργέ,

Ενημερωθήκαμε με σχετικά ότι το νησί μας δεν θα έχει πλέον «τοπική τηλεοπτική εικόνα», διότι η εταιρεία που έχει την αποκλειστικότητα της ψηφιακής μετάδοσης (Digea) και η οποία, παρά τα κατά καιρούς προβλήματα κάλυψης ολόκληρων περιοχών της εμβέλειάς μας ή τα προβλήματα έως και την απώλεια σήματος, με τις πρώτες ενδείξεις καταιγίδας, ζητάει υπέρογκη μηνιαία συνδρομή, στην οποία σαν τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ενός παραμεθόριου νησιού, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

«ΜΑΥΡΟ» λοιπόν στη Σάμο δηλαδή «ΜΑΥΡΟ» στην ενημέρωση για τα τοπικά και μη τεκταινόμενα, «ΜΑΥΡΟ» στις ψυχές των περήφανων γηρατειών και των τιμημένων νιάτων που οι μεν περίμεναν να ενημερωθούν και οι δε περίμεναν να δουν τις επιτυχίες τους, τη ζωή τους, το γείτονά τους στις ειδήσεις ή σε πάσης φύσεως ρεπορτάζ. Θα μάθουν στα 75 , 80 ,85 , 90 έτη τους το WEB TV για να δουν τις τοπικές ειδήσεις ή τα γενόμενα στη νήσο;

Δεν θα γκρινιάξουμε ούτε θα ασκήσουμε περαιτέρω κριτική απλά θα παρακαλέσουμε να βρεθεί λύση ώστε η τηλεόραση του παραμεθόριου νησιού μας να ξαναρχίσει να λειτουργεί επιτελώντας και ΕΘΝΙΚΟ αλλά και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ έργο.

Τέλος ενημερώνουμε εσάς αλλά και όλους τους Σαμιώτες ότι ο σύλλογός μας   συμπαραστέκεται στη Σαμιακή Τηλεόραση και αν απαιτηθεί θα γαντζωθεί επί των καγκέλων, όπως πραγματοποιήθηκε προ τριετίας περίπου για την ΕΡΤ την οποία άπαντες υποχρεωτικά πληρώνουν αλλά και δεν παρακολουθούν.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here