Δ.Τζανακόπουλος: Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι τους επόμενους μήνες δεν θα έχουμε νέες απαιτήσεις από τους δανειστές

0
26

Το 2017 ξεκίνησε αρκετά καλά στον τομέα της ανάπτυξης, καθώς το πρώτο τρίμηνο είχαμε ανάπτυξη, το πρώτο εξάμηνο σημειώθηκε άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής και υπήρξαν καλές ειδήσεις και στον τομέα της απασχόλησης με θετικό ισοζύγιο των νέων θέσεων εργασίας, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΤ 3.

Όπως είπε, τώρα χρειάζεται η κυβέρνηση να τονώσει τη διαδικασία ανάκαμψης της απασχόλησης, να επιταχύνει και να γίνει πιο αποτελεσματική με ορθό προσανατολισμό των χρηματοδοτικών εργαλείων του ελληνικού δημοσίου, για να τονώσει εκείνα τα πεδία της παραγωγής και των υπηρεσιών, που μπορούν να οικοδομήσουν ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα, και να κάνει πιο στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση

“Θέλουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που δεν θα στηρίζεται σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, αλλά θα στηρίζει τις πραγματικά παραγωγικές δραστηριότητες οι οποίες θα έχουν και εξωστρεφή προσανατολισμό”, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και σημείωσε πως αυτός είναι και ο στόχος των 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, έναρξη αύριο από τη Δυτική Μακεδονία.

“Εμείς θα προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα και την ελληνική οικονομία στην έξοδο από το πρόγραμμα με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες και με όσο το δυνατό μεγαλύτερες παρεμβάσεις για την κοινωνική στήριξη”, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και παρατήρησε: “Έχουμε μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση. Έχουμε περίπου ένα χρόνο και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό και ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και τον Αύγουστο του 2018 να έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε με αξιώσεις και με βιώσιμο τρόπο στις αγορές χρήματος. Δεν είναι μια εύκολη δουλειά, ούτε κανείς ισχυρίστηκε ότι είναι μια εύκολη δουλειά, ούτε κανείς μπορεί να προεξοφλήσει ότι κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών δεν θα έχουμε νέες απαιτήσεις από τους δανειστές, οι οποίες, κατά τη γνώμη μου δεν θα είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα, θα αφορούν, κατά κύριο λόγο ,τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί η συμφωνία”.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να καθορίσει τη δημόσια ατζέντα, σε συνεργασία με μεγάλη μερίδα των συστημικών μέσων ενημέρωσης και αυτό “γεννά υποψίες γι αυτό το οποίο ονομάζαμε και συνεχίζουμε να ονομάζουμε διαπλοκή της πολιτικής με επιχειρηματικά και μιντιακά συμφέροντα”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here