Νέα απεργία της ΠΝΟ 20 και 21 Ιανουαρίου

0
13

Νέα σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία  σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την Τετάρτη και Πέμπτη 20 και 21 Ιανουαρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, με αφορμή τη κυβερνητική ρύθμιση  του ασφαλιστικό.

Η ΠΝΟ αποφάσισε επίσης για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου,να πραγματοποιήσει και νέ 48ωρη απεργία η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ακόμα καθορισθεί.Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ζήτησαν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Επίσης, χαρακτήρισαν «αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Επίσης αναμένεται να αποφασίσουν και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ που αντιδρούν στη νέα ρύθμιση για το ασφαλιστικό, τις δράσεις τους. Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ πραγματοποιούν από χθες Δευτέρα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, τονίζοντας ότι η ένταξη του ΝΑΤ στο ενιαίο ταμείο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here