You Are Here: Home » Σάμος » Κρασιά Σάμου: Από το 2021 στα ράφια με…φυσικά συντηρητικά

Κρασιά Σάμου: Από το 2021 στα ράφια με…φυσικά συντηρητικά

Κρασιά Σάμου: Από το 2021 στα ράφια με…φυσικά συντηρητικά

Με φυσικά συντηρητικά θα κυκλο- φορεί από το 2021 το κρασί της Σάμου σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου, Τίτο Φραντζή.

“Διεξάγεται έρευνα από δύο πανεπιστήμια προκειμένου ν’αντικατασταθούν τα θειώδη και το σορβικό,με φυσικά συντηρητικά” δηλώνει στο FnB Daily ο Τίτος Φραντζής και προσθέτει πως “το 2021 όλα τα κρασιά θα βρίσκονται στα ράφιαμε φυσικά συντηρητικά”. Στην ουσία, όπως δηλώνει, “τα αρνητικά στοιχεία του κρασιού, τα αντικαθιστούμε με αντιοξειδωτικά υλικά που θα περιέχουν τα νέα κρασιά”.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Τίτος Φρανζής υποστηρίζει πως το 2019 ήταν πολύ καλή χρονιά εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

“Φέτος θα αγγίξουmε την παραγωγή 5.000 τόνων” και προσθέτειπως “πρόκειται για ποιοτικό και αρωματικό οίνο”.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Σύμφωνα με πληροφορίες του FnB Daily, ο Συνεταιρισμός πραγματοποιεί επενδύσεις 1,5 εκατ. ευρώ, που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου εξοπλισμού των δύο οινοποιείων.
“Στόχος μας είναι έως το 2021 να έχουμε αυτοματοποιημένο και σύγχρονο εξοπλισμό”, επισημαίνει ο Τίτος Φραντζής.

Πηγη: FnB Daily – Νικόλας Ταμπακόπουλος

About The Author

Number of Entries : 1506
Scroll to top