Home TOP Σήμερα η δίκη των συνδικαλιστών του Νοσοκομείου Σάμου για την παρεμπόδιση αιμοδοσίας...

Σήμερα η δίκη των συνδικαλιστών του Νοσοκομείου Σάμου για την παρεμπόδιση αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής

0
13

Δικάζονται σήμερα, 15/10/2015, στη Σάμο,  μετά από αναφορά της τότε Διοικήτριας του Νοσοκομείου του νησιού, η πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου, ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ και ο τότε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ειδικευόμενων ιατρών, με την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν την αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής, τον Απρίλιο του 2013.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου «εκφράζει τη συμπαράστασή του στα μέλη του που δικάζονται στις 15/10/2015 και καταδικάζει την ποινικοποίηση του αντιρατσιστικού αγώνα συνδικαλιστών και φορέων της Σάμου γιατί έπραξαν τo καθήκον τους και αντιστάθηκαν σε κάθε μορφή ρατσιστικής, φυλετικής και πολιτικής διάκρισης για την εθελοντική αιμοδοσία.Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου καταδικάζει τη στάση της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ. Βασιλική Πατλάκα- Σίδερη που, “ενώ θα μπορούσε να αποτρέψει από μόνη της αυτή την αιμοδοσία με τον τίτλο «μόνο για Έλληνες», διότι η αιμοδοσία είναι μια πανανθρώπινη πράξη ζωής σε όποια και όποιον την έχει ανάγκη, ζήτησε με αναφορά της στον Εισαγγελέα τη δίωξη των συνδικαλιστών, δηλαδή ότι έπραξαν και οι Χρυσαυγίτες”.

«Λέμε ένα δυνατό όχι σε τέτοιου είδους ενέργειες, και παλεύουμε καθημερινά, ειδικά σήμερα που οι καιροί είναι δύσκολοι για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Χωρίς φυλετικές –ρατσιστικές αντιλήψεις , με ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, τον πρόσφυγα ,τον μετανάστη, τον φτωχό ,τον άρρωστο στο σώμα ή την ψυχή, με πίστη στον όρκο του Ιπποκράτη και σύμμαχο όλους εσάς που καθημερινά και με μεγάλο κόπο συμπαραστέκεστε στο σημερινό δράμα που βιώνει η κοινωνία μας με τους χιλιάδες πρόσφυγες, τα μικρά παιδιά και τις γυναίκες που καταφθάνουν στο νησί μας».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου καλεί, στις 15 Οκτωβρίου 2015, τα μέλη του να στηρίξουν τους συναδέλφους του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και να παρευρεθούν στη δίκη σύσσωμα και να αποτρέψουν με την παρουσία τους το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου, που ήδη ξεκίνησε με την καταδίκη των τεσσάρων συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Σάμου στους οποίους ο Ιατρικός Σύλλογος της Σάμου είναι αλληλέγγυος και ζητά:

Να παρθεί πίσω η απόφαση της καταδίκης τους. Να σταματήσει κάθε δίωξη αυτού του τύπου».

Να πούμε οτι στο πλευρό των διωκώμενων συμπαρατάσσονται πλήθος Σωματίων και συλλογικοτήτων από τη Σάμο και όλη την Ελλάδα και οτι έχουν καλέσει σε στάση εργασίας ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ.

Στις 10:30 θα γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκώμενους εργαζόμενους έξω από το δικαστήριο Σάμου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here