Είναι το παλαιότερο και πιο διάσημο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ. Από τις αίθουσές του πέρασαν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου. Από τον πρόεδρο των ΗΠΑ μέχρι τους επικεφαλής ορισμένων από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι απόφοιτοι του Χάρβαρντ καταλαμβάνουν από τις πιο ισχυρές θέσεις παγκοσμίως
Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ιδρύθηκε το 1636 με το όνομα New College έχοντας ως πρότυπο τα παλιά αγγλικά πανεπιστήμια. Το 1639 πήρε το όνομα Harvard College από τον πρώτο ευεργέτη του, έναν νεαρό κληρικό με το όνομα Τζον Χάρβαρντ, απόφοιτο του Emmanuel College.
Μόνο το 5% των υποψήφιων φοιτητών που αιτούνται μια θέση στο πιο διάσημο πανεπιστήμιο του κόσμου γίνεται δεκτό: περίπου 2.000 άνθρωποι το χρόνο.
Ο Μπαράκ Ομπάμα παίρνει το πτυχίο του της νομικής (Juris Doctor) magna cum laude, δηλαδή με εξαιρετικές επιδόσεις στη Νομική Σχολή του Harvard, το 1991.
John F. Kennedy, 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ
Ηenry Kissinger, η πιο βαρύνουσα ίσως φυσιογνωμία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία 30 χρόνια. Η «αλεπού» πήρε Νόμπελ Ειρήνης.
Ο Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούζβελτ ήταν ο 32ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ο Άλμπερτ Άρνολντ “Αλ” Γκορ, ο νεότερος, υπηρέτησε ως ο 45ος Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Υποψήφιος για την προεδρία το 2000 και κορυφαίος περιβαλλοντικός ακτιβιστής.
Natalie Portman, βραβευμένη με Όσκαρ αμερικανο-ισραηλινή ηθοποιός
Ashley Judd – Hθοποιός
Mira Sorvino, βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός
Ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δεν αποφοίτησε τελικά από το Χάρβαρντ!
Ο Mark Zuckerberg δεν αποφοίτησε από το Χάρβαρντ – Έφυγε στο πρώτο έτος για να ασχοληθεί με το Facebook.
Buckminster Fuller: Από τους σημαντικότερους νεωτεριστές του 20ού αιώνα. Εκτός από διεθνούς φήμης σχεδιαστής, ήταν, επίσης, μηχανικός, μαθηματικός, αρχιτέκτονας, ποιητής, φιλόσοφος, περιβαλλοντολόγος και οραματιστής. Απεβλήθη από το Harvard!
John Dos Passos, μέγιστος Αμερικανός συγγραφέας, ο άνθρωπος που μέσα από την τριλογία του USA καταγράφει με μοναδικό τρόπο το τέλμα της αμερικανικής κοινωνίας των αρχών του 20ου αιώνα και τη διάψευση του αμερικανικού ονείρου.
T. S. Eliot: Αμερικανός ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ποιητές του 20ού αιώνα και ηγετική φυσιογνωμία του μοντερνιστικού κινήματος στην ποίηση
Norman Mailer, Αμερικανός συγγραφέας, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Μεταξύ άλλων βραβεύτηκε με Πούλιτζερ.
John Updike, Αμερικανός λογοτέχνης
Τζακ Λέμον: Πρωταγωνίστησε σε πάνω από 60 ταινίες και πήρε Όσκαρ.
Λέοναρντ Μπερνστάιν, κορυφαίος συνθέτης, διευθυντής ορχήστρας, πιανίστας και μουσικός παιδαγωγός
Γιο Γιο Μα, Αμερικανός τσελίστας, Κινεζικής καταγωγής. Για το έργο του έχει βραβευθεί πολλές φορές με σημαντικά διεθνή βραβεία.
Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, Αμερικανός θεωρητικός φυσικός, γνωστός κυρίως για τη δουλειά του στην κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας.
Philip Johnson: Ο πατέρας της αρχιτεκτονικής, ένας από τους πρωτοπόρους δασκάλους της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Κατασκεύασε πολλούς ουρανοξύστες εταιρειών, όπως ο εικονιζόμενος της Sony.