Η Fox-Wizel ανοίγει καταστήματα Jumbo στο Ισραήλ – Τεράστιο deal

0
10

H μεγάλη ισραηλινή λιανική αλυσίδα μόδας Fox-Wizel Ltd. ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την ελληνική αλυσίδα λιανικής Jumbo S.A. για τη λειτουργία καταστημάτων υπό την επωνυμία της στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τη Fox-Wizel, η συμφωνία σηματοδοτεί την επέκταση των δραστηριοτήτων λιανικής του μεγαλομετόχου του ομίλου, Harel Wizel, ο οποίος είχε προηγουμένως επικεντρωθεί στη μόδα και την ένδυση .

Η είσοδος της Jumbo στην ισραηλινή αγορά θα θέσει την Fox σε άμεσο ανταγωνισμό με την τοπική αλυσίδα λιανικής Max Stock, η οποία πραγματοποίησε μια πολύ επιτυχημένη αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Η Fox ανέφερε ότι ελπίζει να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα Jumbo το 2021 και ότι κάθε κατάστημα θα κοστίσει περίπου 3,5-4 εκατομμύρια EURO (15-18.000.000 NIS) για να ανοίξει, θα έχει μέγεθος έως 10.000 τετραγωνικά μέτρα και συνεπώς πρόκειται για μια τεράστια επένδυση.

Σάμπυ Μιωνής: “Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε πολλές ακόμη συνεργασίες στο μέλλον, το οποίο προβλέπεται λαμπρό”

Ο πρόεδρος του ισραηλινού ελληνικού επιμελητηρίου Σάμπυ Μιωνής δήλωσε: «Η συνεργασία της διεθνώς αναγνωρισμένης, εξαιρετικής ελληνικής εταιρίας Jumbo, με την μεγαλύτερη ισραηλινή εταιρία στον χώρο του retail Fox, είναι πραγματικά ένας σταθμός στις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε πολλές ακόμη συνεργασίες στο μέλλον. Οι συνέργιες είναι τεράστιες και τον κοινό μας μέλλον λαμπρό».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here