Self-tests: Συνεχίζεται και τον Ιούλιο η δωρεάν διανομή τους

0
5

Συνεχίζεται και τον Ιούλιο η δωρεάν διανομή self tests, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Όπως ανέφερε ο κ. κ. Κοντοζαμάνης, τα self tests θα συνεχίσουν να διατίθενται σε δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, στους εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό, αλλά και στους νέους, ενώ τόνισε ότι εξαίρεση θα αποτελούν οι εμβολιασμένοι.

Για τις περιοχές όπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αρνείται τη διανομή των self tests, όπως για παράδειγμα στην Περιφέρεια της Αχαΐας, η διάθεση τους θα γίνεται από τα σούπερ μάρκετ. Για την Αττική σημείωσε ότι υπάρχει σχετική ετοιμότητα, εφόσον χρειαστεί. Όσα φαρμακεία επιθυμούν να συνεχίσουν τη διανομή self tests, θα μπορούν να τα προμηθεύονται από τις φαρμακαποθήκες.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε ότι συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια, συνεχίζει να μειώνεται, καθώς και η πίεση στο σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 15%, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο υποχωρεί σε λιγότερες από 100 ανά ημέρα.

Επίσης καταγράφηκαν 37% λιγότερες διαγνώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, και ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν με τη νόσο μειώνεται κατά 37%, σε λιγότερους από 20 ανά ημέρα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here