Συνάντηση Ζέττας Μακρή – Γιώργου Στάντζου

0
7

Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή, αρμόδια Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, καθώς και του συνόλου των οργανικών μονάδων που εντάσσονται σε αυτή, πραγματοποίησε στην Αθήνα την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Αν. Σάμου, ενημέρωσε την υφυπουργό για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων που χτυπήθηκαν από το σεισμό, τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τις ανάγκες άμεσης χρηματοδότησης για την αποκατάστασή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, απεύθυνε πρόσκληση στην κ. Μακρή να έρθει στο νησί ώστε να πραγματοποιηθεί επιτόπια αυτοψία και αναγνώριση των προβλημάτων και των ζημιών που χρήζουν άμεσης επίλυσης και αποκατάστασης.

Τέλος, τέθηκε και από κοντά, σε συνέχεια των επιστολών του Δήμου το αίτημα περί καθορισμού ειδικού ποσοστού επί των αριθμών των εισακτέων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών και αποφοίτων που θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Σάμου.