You Are Here: Home » Ροή » Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη του για τις πυρκαγιές – Ακέραια και απόλυτη η ευθύνη του

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη του για τις πυρκαγιές – Ακέραια και απόλυτη η ευθύνη του

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη του για τις πυρκαγιές – Ακέραια και απόλυτη η ευθύνη του

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου. Τον κατηγόρησε για αλαζονικό ύφος, «ιδεοληπτική και εξαρτώμενη από συμφέροντα πολιτική, ενώ είπε ότι «πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε» και ότι «μετέτρεψε την τραγωδία στο Μάτι σε πολιτικό εργαλείο». «Η πολιτική παρακαταθήκη των δύο χρόνων σας στην εξουσία, είναι η ανασφάλεια και ο φόβος» είπε χαρακτηριστικά.

-Είναι βαριές ώρες για τη χώρα. Δύσκολες ώρες για χιλιάδες συμπολίτες μας. Ώρες θλίψης, ανησυχίας, προβληματισμού, ανασφάλειας για όλους. Ώρες ευθύνης για μας. Για όλους εμάς.

-Με τις φωτιές ακόμα να μην έχουν σβήσει, με το θρήνο του καμένου δάσους στα αφτιά μας, με την κοινωνία να συγκλονίζεται από τις φωνές απόγνωσης, οργής, αγανάκτησης εκείνων που είδαν τα σπίτια, το βιός, και το μέλλον τους να καίγεται, δεν είναι ώρα για ανούσιες αντιπαραθέσεις.

-Εκείνοι που είδαν το σπίτι και τις περιουσίες τους να καίγονται, είδαν τον κ. Μητσοτάκη για 55 λεπτά με το ύφος και τη στάση του, να μην έχει καταλάβει τίποτα. Πάλι επιλέγει την επικοινωνία και μεταθέτει τις ευθύνες και πάλι αλλού.  Ο κ. Μητσοτάκης πήρε πίσω τη ψεύτικη συγγνώμη που είπε. Μας είπε, ελάτε να μας υποδείξετε που έγινε το λάθος

-Πολίτες έμειναν πίσω και έσωσαν τον τόπο τους από την ολοκληρωτική καταστροφή

-Για μήνες η κυβερνητική προπαγάνδα τους νέους που έσβηναν φωτιές, τους βάφτιζε ανεύθυνους. Είναι ανάγκη το πένθος η απελπισία και ο θυμός να γίνουν ελπίδα αναγγέννησης.

-Το αδιανόητο έγινε τραγική πραγματικότητα. Πάνω από ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη. Δέντρα, ζωές, ζώα, σπίτια, περιουσίες, έγιναν κάρβουνο. Μια τραγωδία ανείπωτη, πρωτοφανή, που τις διαστάσεις της δεν τις έχουμε ίσως συνειδητοποιήσει ακόμα. Μια βαθιά πληγή για το περιβάλλον και τη χώρα.

-Το ερώτημα που δεν απάντησε ο κ. Μητσοτάκης ήταν “Γιατί; Πώς; Τι φταίει; Ποιος φταίει;». Αυτό οφείλουμε να το απαντήσουμε. Με ειλικρίνεια, και θάρρος. Χωρίς να προσχωρήσουμε στο κυνήγι μαγισσών, που τόσο χρησιμοποίησε παλιότερα ο κ. Μητσοτάκης. Όχι για να αξιοποιήσουμε κομματικά μια εθνική τραγωδία. Αλλά για να δούμε τις ευθύνες και τους υπεύθυνους. Τις αιτίες και τους αίτιους. Γιατί χωρίς αυτό, το πολιτικό μας σύστημα απλώς θα προετοιμάζει την επόμενη τραγωδία.

-Οι πυρκαγιές δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Η κλιματική κρίση είναι ένας παράγοντας που οξύνει το πρόβλημα. Δεν είναι όμως ο μηχανισμός δραπέτευσης από τις ευθύνες.

-Μια σοβαρή και σύγχρονη πολιτεία, δεν κυνηγάει τις φωτιές. Τις προλαμβάνει. Δεν αναμένει την επόμενη μεγάλη καταστροφή για να θυμίσει την προηγούμενη. Διδάσκεται και ενεργεί για την αποτροπή της. Και αυτό ακριβώς επιχειρήσαμε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι. Όταν εσείς, προσωπικά εσείς κύριε Μητσοτάκη, δεν διστάσατε να μετατρέψετε την οδύνη, το θρήνο και τον ανθρώπινο πόσο σε εργαλείο της μικροπολιτικής σας σκοπιμότητας. Τότε εμείς με ευθύνη επιχειρήσαμε να δούμε τα λάθη μας, αλλά και τις χρόνιες αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού. Δεν ήρθαμε να πούμε ότι δεν κάναμε κανένα λάθος. Προτείναμε λύσεις για την επόμενη μέρα.

-Συστήσαμε επιτροπή με επικεφαλής τον κορυφαίο καθηγητή Γκολντάμερ. Το πόρισμα παρουσιάστηκε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2019. Και με βάση αυτό το πόρισμα ξεκινήσαμε μια σειρά από παρεμβάσεις, τις οποίες βρήκατε εσείς εν εξελίξει με την αλλαγή της κυβέρνησης. Και τις οποίες αναμέναμε να συνεχίσετε και να ολοκληρώσετε και όχι να τις θάψετε βαθιά στα συρτάρια σας.

-Τον Αύγουστο του 2019, παραλάβατε ολοκληρωμένα ισχυρά θεσμικά εργαλεία, στους τομείς της δασικής προστασίας, στους οποίους υστερούσε η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια.

-Σχεδιάστηκε και θεσμοθετήθηκε Δημόσια Πολιτική Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, 140 εκατ. ευρώ, που περιείχε έργα αντιπυρικών ζωνών, δασικών δρόμων, διαχείρισης/καθαρισμού δασών, πιλοτικά έργα για τις μικτές περιοχές δάσους κατοικίας, με βάση το πόρισμα της επιτροπής Goldammer.

-Προγραμματίστηκε και εγκρίθηκε στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών για την υλοποίηση της πολιτικής πρόληψης πυρκαγιών με 500 στελέχη

-Ξεκίνησε το έργο των δασικών χαρτών, κυρώθηκαν στο 45% της χώρας και ανατέθηκαν οι μελέτες για το υπόλοιπο της ελληνικής επικράτειας

-Το 2018 και 2019 υλοποιήθηκε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 5.066 εργαζομένων, για την αντιπυρική προστασία των δασών που συνέβαλε σημαντικά στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, όπως αποδείχθηκε στην αντιπυρική περίοδο του 2019.

-Θεσμοθετήθηκε με ακρίβεια η συνεργασία κατά την καταστολή των δασικών πυρκαγιών των Πυροσβεστικών και των Δασικών Υπηρεσιών και εφαρμόστηκε με επιτυχία σε πολλές περιπτώσεις, επίσης σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής Goldammer.

-Και εκπονήθηκε πρόταση για προετοιμασία μιας μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης για την αναδιοργάνωση του συστήματος διαχείρισης εκτάκτων αναγκών και την αντικατάσταση της περίφημης «Πολιτικής Προστασίας», από μια σύγχρονη δομή, την Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας και Ανθεκτικότητας, έναν Ενιαίο Φορέα διαχείρισης των έκτακτων αναγκών. Δεν εφαρμόσατε στην πράξη τη ΚΥΑ συνεργασίας των υπηρεσιών στην πυρόσβεση, με αποτέλεσμα να γίνουμε μάρτυρες μις τραγικής αδυναμίας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ακόμη και σε συνθήκες άπνοιας.

-Απαξιώσατε, δεν φέρατε καν προς συζήτηση, τη πρόταση νόμου που καταθέσαμε για τον νέο φορέα πολιτικής προστασίας. Παρά μόνο διατηρήσατε την παρωχημένη και όπως αποδείχτηκε αναποτελεσματική δομή της και απλά αναβαθμίσατε σε υφυπουργό τον επικεφαλής της, θέση για την οποία επέλεξε έναν πρώην δήμαρχο, κομματικό στέλεχος της ΝΔ. Και αναβαθμίσατε και από πάνω μια σειρά από στελέχη που είτε αποπέμφθηκαν είτε ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για την πυρκαγιά στο Μάτι.

-Γιατί τα κάνατε όλα αυτά; Πόσο δύσκολο ήταν να συνεχίσετε πέντε θετικά πράγματα που βρήκατε από την προηγούμενη κυβέρνηση;

-Όλη σας η πολιτική είναι κοντόφθαλμη, ιδεοληπτική και μονίμως εξαρτώμενη από μικρά και μεγάλα συμφέροντα που ορίζουν τις αποφάσεις και τις πράξεις σας. Η άλλη όψη της ανικανότητας σας, είναι η ιδιοτέλεια.

-Στείλατε στα σκουπίδια το πόρισμα Goldammer γιατί πολύ απλά δεν σας βόλευε. Δεν προσλάβατε πυροσβέστες γιατί τους θεωρείτε βαρίδι στον κρατικό προϋπολογισμό.

-Έρχεστε και ανακαλύπτετε ξαφνικά τη κλιματική κρίση. Που βεβαίως δεν υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργήθηκε τα δυο χρόνια που κυβερνάτε.

-Οι εγκληματικές επιλογές, τα λάθη και οι παραλήψεις σας, προηγούνται της κλιματικής κρίσης

-Αν σε κάθε φυσική καταστροφή κ. Μητσοτάκη, για να δικαιολογήσετε εσείς την ανεπάρκεια σας, επικαλείστε την κλιματική κρίση χωρίς πριν να έχετε κάνει τίποτα γι’ αυτή, απλά ευτελίζετε τη σημασία που πρέπει να δώσει ο κάθε πολίτης και το κράτος στην αντιμετώπιση της.

-Προφανώς και δεν φταίει η κλιματική κρίση αλλά οι πολιτικές σας επιλογές. Και η ευθύνη αυτών των επιλογών σας βαραίνει αποκλειστικά εσάς. Και όσο παρουσιάζεστε απολύτως αδύναμος, στοιχειωδώς να την κατανείμετε αυτή την ευθύνη και στους υφισταμένους σας.

-Όσο δεν είστε ικανός την ώρα της κρίσης να δείξετε ότι καταλαβαίνετε τι δεν πήγε καλά και αναζητείτε διέξοδο σε ανασχηματισμούς και σε πρόσωπα από το δημοκρατικό χώρο για να αποτελέσουν τις σωσίβιες λέμβους σας, τόσο κραυγάζετε ότι δεν είστε ικανός την ευθύνη, ούτε να την αναγνωρίσετε ούτε να τη διαχειριστείτε.

-Κύριε Μητσοτάκη, γιατί ζητήσατε συγγνώμη; Ποιο ήταν το λάθος σας; Αφού σήμερα είπατε ότι δεν κάνατε κανένα. Έχετε καταλάβει τα λάθη σας; Περιμένω μια ξεκάθαρη απάντηση και στις συνταραχτικές καταγγελίες του Περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας.

-Ούτε ένα κυβερνητικό στέλεχος δεν βρέθηκε στην Εύβοια τόσες ημέρες

-Επιτρέψτε μου να απευθυνθώ προσωπικά σε εσάς. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι εσείς και μόνον εσείς έχετε ακέραια και απόλυτη την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία της φωτιάς.

-Επιτρέψτε μου να απευθυνθώ προσωπικά σε εσάς. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι εσείς και μόνον εσείς έχετε ακέραια και απόλυτη την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία της φωτιάς.

-Όχι μόνο για τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις που διστάζετε να αναγνωρίσετε καν, αφού δεκαπέντε μέρες μετά είναι όλοι στις θέσεις τους. Σαν να μη συνέβη τίποτα. Ούτε μόνο για τις εγκληματικές πολιτικές επιλογές να πετάξετε στο κάλαθο των αχρήστων έτοιμα σχέδια για τη πρόληψη και την αναδιοργάνωση της δασικής και της πολιτικής προστασίας. Αλλά κυρίως γιατί επιδείξατε όλο αυτό το διάστημα μια απίστευτη ελαφρότητα. Μια απίστευτη έλλειψη κατανόησης του τι συμβαίνει, και γιατί συμβαίνει. Μια πρωτοφανή απουσία συναίσθησης για την πραγματικότητα, τους κινδύνους, και το δράμα των ανθρώπων και της κοινωνίας.

-Εσείς δεν είστε ο αυτουργός του πανάκριβου επιτελικού κράτους, που το διαφημίσατε ως την επιτομή της σύγχρονης διοίκησης; Εσείς δεν είστε ο αυτουργός του πανάκριβου επιτελικού κράτους, που το διαφημίσατε ως την επιτομή της σύγχρονης διοίκησης; Εσείς δεν συγκεντρώσατε όλες τις εξουσίες στο γραφείο σας, εν ονόματι της αποτελεσματικότητας; Πού ήταν η αποτελεσματικότητά σας;

-Η πρωτόγνωρη καταστροφή έσκισε το καταπέτασμα του ναού, που είχε στηθεί γύρω σας. Κι αυτό που είδαν όλοι προκαλεί ανασφάλεια, ακόμα και φόβο. Προκαλεί φόβο ένας πρωθυπουργός ο οποίος δεν στερείται μόνο της ικανότητας να διοικεί, αλλά στερείται και της στοιχειώδους ικανότητας να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει. Ένας πρωθυπουργός που την ώρα μιας τραγωδίας αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο και την αγωνία των άλλων. Ακόμα κι εκείνων που τον εμπιστεύτηκαν. Και γελάει, το επαναλαμβάνω, γελάει, την ώρα της μεγάλης συμφοράς. Αυτό το γέλιο σας σε απευθείας μετάδοση την ώρα της συνέντευξής σας, κύριε Μητσοτάκη, πολλαπλασίασε τον πόνο, την απόγνωση, την οργή, για την τραγωδία της φωτιάς.

-Δεν ξέρω αν είστε αδιάφορος επειδή δεν καταλαβαίνετε ή δεν καταλαβαίνετε επειδή είστε αδιάφορος. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια να διαχειριστείτε με όρους επικοινωνίας και προσωπικής εικόνας μια εθνική τραγωδία, δεν στοιχειοθετεί μόνο ακραία ανικανότητα, είναι ασέβεια προς κάθε πολίτη αυτής της χώρας που βλέπει την πατρίδα του να καίγεται. Και δε, γεννά αισθήματα θυμού αλλά κάτι χειρότερο: Αίσθημα ντροπής.

-Ζήσατε το μύθο σας για κάποιο διάστημα. Πλήρωσε η χώρα βαρύτατο κόστος για το μύθο σας. Αλλά δυστυχώς ούτε και τώρα, με τις συμφορές παρούσες, δεν δείχνετε ότι μπορείτε να απεγκλωβιστείτε από το μύθο και να προσγειωθείτε στη σκληρή πραγματικότητα.

-Για εμάς το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών δεν λύνεται με καρατομήσεις, ανασχηματισμούς και μετακινήσεις. Και μάλιστα κατόπιν εορτής. Γιατί η ευθύνη είναι μία, απόλυτη και έχει μοναδικό ιδιοκτήτη τον κ. Μητσοτάκη. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες.

-Το κρίσιμο για μας σήμερα, όμως, είναι να δουν ξανά προοπτική και ελπίδα οι πολίτες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η πρόταση επτά σημείων του ΣΥΡΙΖΑ:

-Να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις, να απαγορευτεί κάθε αλλαγή χρήσης γης μέχρι να ολοκληρωθεί ο χωρικός και πολεοδομικές σχεδιασμός
-Να εκπονηθεί σε συνεργασία με όλα τα κόμματα και επιστημονικούς φορείς Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών των φυσικών καταστροφών.
-Να αξιοποιηθεί το πόρισμα Goldammer για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με έμφαση στην πρόληψη και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.
-Να υιοθετηθεί η ολοκληρωμένη πρόταση Νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 για την ίδρυση Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας και Ανθεκτικότητας που θα την στελεχώσουν πρόσωπα κοινής αποδοχής. Και να καταρτιστεί Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών προκειμένου να αποτελέσει τον Εθνικό Οδηγό και το πρότυπο για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών στη χώρα
-Να εκπονηθούν Τοπικά Αναπτυξιακά Σχέδια για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη των περιοχών που έχουν πληγεί, με ιδιαίτερη έμφαση στο τοπικό παραγωγικό μοντέλο και ειδική μέριμνα για τη συγκράτηση του πληθυσμού
-Να ανασχεδιασθεί η κατέυθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το Εθνικό Σχέδιο Αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής και τα τοπικά σχέδια ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και των άλλων περιοχών που έχουν πληγεί.
-Να εκπονηθεί άμεσα σχέδιο για αποζημιώσεις αλλά και για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των πληττόμενων περιοχών.

-Σας ζητήσαμε ευθύνη, συνεννόηση και συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τις πολιτικές δυνάμεις και σχέδιο για την άμεση και μεσοπρόθεσμη επούλωση των πληγών. Αντί αυτών εσείς συνεχίσατε τη πεπατημένη της προπαγάνδας και της ωραιοποίησης.

-Βαφτίσατε την πάγια ενίσχυση που πάντοτε δίνονταν των 1000 ευρώ το μέτρο για επιφάνειες έως 150 τ.μ, ως τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις που δόθηκαν ποτέ. Και κρύψατε στο τρικ μιας προκαταβολής αυτής της ενίσχυσης ότι δε δίνετε επιπλέον τα έξι και οκτώ χιλιάρικα για οικείες και επιχειρήσεις αντίστοιχα. Και είπατε ότι θα παρακάμψετε κάθε γραφειοκρατία όπως κάνατε και σε άλλες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Μόνο που οι σεισμόπληκτοι στη Θεσσαλία περίμεναν έξι μήνες έχοντα πάρει μόνο 600 ευρώ και καμία άλλη αποζημίωση.

-Κινηθήκατε ταχύτατα από μόνος σας τον επικεφαλής της Επιτροπής για την Εύβοια. Χωρίς καμία συνεννόηση με τα κόμματα της Βουλής και την τοπική κοινωνία. Βασική ένδειξη ότι συνεχίζετε να βαδίζετε στον ίδιο δρόμο της δημιουργίας εντυπώσεων, της πολιτικής σκοπιμότητας και της επικοινωνίας.

-Τώρα δεν είναι η ώρα των εντυπώσεων και των πολιτικών μεταγραφών, αλλά η ώρα της ουσίας και της πράξης και όχι των μεγάλων λόγων. Οι άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη, οι άνθρωποι που ζούσαν από τη γη που σήμερα είναι κάρβουνο αντιμετωπίζουν σήμερα –όχι αύριο- σήμερα, οξύτατο ζήτημα επιβίωσης.

-Σήμερα καταθέτουμε την πρόταση να θεσμοθετήσετε άμεσα και για όσο χρόνο χρειαστεί, για τους πληγέντες αγρότες, κτηνοτρόφους, ρητινοπαραγωγούς, ελαιοπαραγωγούς στην Βόρεια Εύβοια, στην Ηλεία, στη Μάνη ή σε όποια άλλη περιοχή έχει πληγεί, το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης. Για κάθε νοικοκυριό, 400 ευρώ το πρώτο μέλος συν 200 ευρώ το δεύτερο μέλος συν 100 ευρώ το κάθε τέκνο, σε μηνιαία βάση.

-Αποτελεί εθνική ανάγκη να επουλωθούν οι πληγές στα μέρη της καταστροφής. Και ότι ισχύσει να ισχύσει για κάθε περιοχή που επλήγη.

-Πέραν όμως της στήριξης των πληγέντων, οφείλουμε να δούμε πως θα επουλώσουμε και τα συλλογικά μας τραύματα ως κοινωνία. Γιατί κάθε πολίτης σήμερα, μοιράζεται ένα κοινό αίσθημα: Την ανασφάλεια.

-Κύριε Μητσοτάκη, κάνατε την ασφάλεια του πολίτη σημαία σας. Την ταυτίσατε με την αστυνομική καταστολή, τις επελάσεις εναντίον των νέων, την αστυνομία στα πανεπιστήμια, την αστυνομία παντού. Προσλάβατε αστυνομικούς, εξοπλίσατε αστυνομικούς, επενδύσατε σε περιπολικά και χειροπέδες. Και αφήσατε τα δάση χωρίς προστασία, την πυροσβεστική χωρίς μέσα και προσωπικό, την πυρόσβεση χωρίς σχέδιο, τους πολίτες απροστάτευτους. Και όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, οι άνθρωποι στα μέτωπα της φωτιάς, αντί για πυροσβεστικά έβλεπαν περιπολικά και μηχανάκια της ΔΙΑΣ.

-Στα τέλη Μαΐου κ. Μητσοτάκη δηλώνατε στη Bild ότι φέτος τα πράγματα θα θυμίζουν ένα πολύ φυσιολογικό καλοκαίρι. Και σήμερα, μια βδομάδα πριν τελειώσει το καλοκαίρι, μετράμε ρεκόρ καμένων εκτάσεων και ρεκόρ σε κρούσματα και νεκρούς ανά 100.000 πληθυσμού από τη πανδημία. Που φουντώνει ξανά, με το μισό πληθυσμό ανεμβολίαστο, τις ΜΕΘ ξανά να γεμίζουν. Και στην οικονομία, μετράμε αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Ένα νέο κύμα ακρίβειας έρχεται να κάνει αβίωτη τη ζωή χιλιάδων νοικοκυριών. Κύριε Μητσοτάκη, δώσατε εξετάσεις και αποτύχατε παταγωδώς. Στην πανδημία, στις πυρκαγιές, στην κοινωνική συνοχή, στην ασφαλή καθημερινότητα του πολίτη, στην προστασία της χώρας και των ανθρώπων της. Με βαρύ κόστος για την κοινωνία.

-Ήσασταν απολύτως ανίκανοι να σβήστε μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανοί να διευρύνετε τις ανισότητες με τις πολιτικές σας. Με την επιλογή σας να αφήσετε 30.000 νέους εκτός ΑΕΙ. Με την επιλογή σας να αφήσετε 83.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Με την επιλογή σας να καταργήσετε το 8άωρο και να θεσπίστε απλήρωτες υπερωρίες. Ακόμη και με την επιλογή σας να κόψετε τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού για 120.000 πολίτες.

-Όλες σας οι επιλογές απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα και προς εξυπηρέτηση συμφερόντων λίγων και εκλεχτών.

-Στο ερώτημα τι μπορεί να περιμένει κανείς από εσάς και την κυβέρνησή σας, απαντούν τα έργα σας και τα αποτελέσματά τους. Τίποτα καλό! Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Δείτε την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα: 

 

About The Author

Number of Entries : 31946

Leave a Comment

Scroll to top