Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Αμφισβητούμενη η κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο – Ο Μητσοτάκης είναι καλός στο κλάμα

0
6

Δεν χάνει ευκαιρία, όπως φαίνεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Πριν λίγη ώρα, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο Τσαβούσογλου έριξε εκ νέου βέλη στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, οι δηλώσεις Τσαβούσογλου, ήρθαν ως αντίδραση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον τούρκο ΥΠΕΞ να «προειδοποιεί» την Αθήνα να εγκαταλείψει τις παραβιάσεις και να απαντήσει «σαν άντρας» στις επιστολές της Τουρκίας.

«Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει την πολιτική των παραβιάσεων (σς διεθνών συνθηκών) θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών» διεμήνυσε ο Τσαβούσογλου, ενώ κατηγόρησε παράλληλα την Ελλάδα για «σύμπλεγμα κατωτερότητας» που την οδηγεί κάθε μέρα να «βγαίνει και να επιτίθεται στην Τουρκία». Υποστήριξε δε ότι η «κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο είναι υπό αμφισβήτηση».

«Είναι πολύ καλοί στο να κλαίνε ακόμα και όταν έχουν άδικο» ανέφερε ο Τσαβούσογλου για να προσθέσει «έρχονται και σε αγκαλιάζουν, όταν γυρίζουν την πλάτη, μίσος, ψέματα, συκοφαντίες». Ο τούρκος ΥΠΕΞ συνέχισε στο πνεύμα Ερντογάν λέγοντας ότι «αυτές δεν είναι συμπεριφορές που αρμόζουν στους πολιτικούς», καλώντας την Ελλάδα να απαντήσει «σαν άντρας στις επιστολές της Τουρκίας» και να «τερματίσει τις παραβιάσεις (των συνθηκών)» διαμηνύοντας ότι η Τουρκία έχει ήδη «ξεκινήσει συζητήσεις για την κυριαρχία των νησιών».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here