Παρολίγον τραγωδία στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Σάμο. Ιρακινός μετανάστης, επιτέθηκε με αυτοσχέδια λεπίδα σε Ταγματάρχη του ΕΣ. Στο επεισόδιο ενεπλάκη και αστυνομικός που πρόστρεξε προς βοήθεια του στρατιωτικού. Τραυματίες δεν υπήρξαν, πλήν του Ιρακινού ο οποίος αυτοτραματίστηκε κατά τη διάρκεια της εμπλοκής.
Ο Ιρακινός μεταφέρθηκε στα κρατητήρια και θα προσαχθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Πρέπει να σημειωθεί οτι στο hotspot αυτή τη στιγμή διαμένουν περίπου 1000 άτομα, όταν οι προδιαγραφές του χώρου είναι για 250. Το γεγονός οτι παρά τη συμφωνία με την Τουρκία δεν πραγματοποιούνται προωθήσεις προς την γείτονα χώρα, επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση. Άλλο επιβαρυντικό της κατάστασης είναι οτι δεν έχουν δοθεί σε χρήση και οι υπόλοιποι οικίσκοι του κέντρου, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μένουν σε συνθήκες συνωστισμου. Δεν υπάρχει κανενός είδους διαχωρισμός, με αποτέλεσμα εκτός από το γεγονός της επίθεσης του Ιρακινού, να παρατηρούνται φαινόμενα, όπως σεξουαλική κακοποίηση ευάλωτων ατόμων, τα οποία όμως δεν βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.
Ας ελπίσουμε οτι δε θα ληφθούν μέτρα κατόπιν κάποιου τραγικού γεγονότος, δηλαδή κατόπιν εορτής.
Αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός που κάλεσε το 100 μετά το επεισόδιο δέχθηκε επίπληξη διότι καλώντας την Άμεση Δράση δημοσιοποιήθηκε το γεγονός. Ο αστυνομικός όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και προέβη σε αναφορά τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση όσο και στην Εισαγγελεία.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν από την Κυβέρνηση υπάρχει γραμμή να αποκρύπτονται τέτοια περιστατικά. Και αν τελικώς υπάρχει τέτοια γραμμή πόσα τέτοια και χειρότερα ακόμα περιστατικά έχουν αποκρυφθεί από την κοινή γνώμη.
Ένα είναι όμως βέβαιο: το «ατύχημα», εντός ή εκτός του camp, είναι θέμα χρόνου να συμβεί…