Δυσαρέσκεια από τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου: Από τις 42 κενές θέσεις του Νοσοκομείο μας προκηρύχθηκε μόνο μία

0
671

Yπεγράφη την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2024, η απόφαση για την προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών σε όλη τη χώρα.

Με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου εκφράζει δυσαρέσκεια του για την προκήρυξη μιας μόνο θέσης, την στιγμή που στο Νοσοκομείο Σάμου υπάρχουν 42 κενές θέσεις Ιατρών.

Αναλυτικα η ανακοίνωση:

Οι επανειλημμένες συναντήσεις στον ιατρών με τον περιφερειάρχη Κο. Μουτζούρη, τον Βουλευτή και Ιατρό Κο Στεφανάδη και την Διοικήτρια  του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου Κα Αγγέλη στους οποίους εκθέσαμε τόσο Ιατρικός Σύλλογος όσο και η ΕΝΙΣ και ο Σύλλογος Εργαζομένων τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό (Αναισθησιολογικό, Μεθ, Τεπ, Οφθαλμίατρο Ωριλά) δυστυχώς προς έκπληξη μας απέβησαν άκαρπες.

Δυστυχώς λόγω των ανεπαρκών πιέσεων κινήσεων τόσο του Βουλευτή όσο και τις Διοικήτριας το αποτέλεσμα είναι από τις 42 κενές θέσεις του Νοσοκομείο μας να προκηρυχθεί μόνο μία Επιμελητή Β παιδιάτρου σε σύνολο 794 πανελλαδικά.

Θα πρέπει λοιπόν η Διοικήτρια να καταλάβει ότι με αυτά τα τεράστια κενά ουσιαστικά υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο!

Για το καλό όλων πρέπει οι ενέργειες στον υπευθύνων να είναι πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές.