Υπόθεση Folli Follie: Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η απολογία του Δ. Κουτσολιούτσου

0
263

Συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη για δεύτερη μέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η απολογία του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών της Folli Follie. Ωστόσο, η διαδικασία διακόπηκε νωρίς, καθώς ο ίδιος δήλωσε μέσω της υπεράσπισης του αδυναμία να συνεχίσει την απολογία του. Κατόπιν αυτού το δικαστήριο διέκοψε για αύριο το πρωί.

Απολογούμενος, ο ιδρυτής της εταιρείας ανέφερε ότι μαζί με την επίσης κατηγορουμένη σύζυγό του έχτισαν τον όμιλο της Folli Follie και πως μέσω μιας γνωριμίας με ένα ζευγάρι στο Παρίσι κατάφεραν να μπουν στην αμερικανική αγορά. «Στήσαμε μια εταιρεία και κάναμε μεγάλη επιτυχία, ειδικά στο μαγαζί στο Χόλιγουντ. Μας ζητούσαν οι ηθοποιοί να τους φτιάξουμε κοσμήματα, είχε έρθει και η Μαντόνα. Ανοίξαμε καταστήματα στα καλύτερα σημεία της Αμερικής» είπε ο κατηγορούμενος. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ξέσπασε για όσα γράφονται για τον ίδιο και την εταιρεία του. «Όλα αυτά που βλέπω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εμφανίζομαι ως απατεώνας με μια εταιρεία που δεν υπήρχε, όταν υπήρχαν περισσότερα από 500 καταστήματα. Ειχαμε πιστοποιημένα 1,7 δισ. έξοδα, για να τα έχεις πρέπει να έχεις και έσοδα, τα οποία ήταν πολύ μεγαλύτερα» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Ωστόσο, στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου της έδρας, δεν αρνήθηκε ότι υπήρξε μια «ωραιοποίηση».

Πρόεδρος: Τελικά τι έγινε;

Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε ήταν ότι ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα.

Πρόεδρος: Ποιος τα ωραιοποίησε;

Κατηγορούμενος: Υπήρχαν δυο εταιρείες πραγματικές που είχαν οντότητα. Αυτές δεν εντάχθηκαν στον όμιλο, αλλά ήταν ιδιοκτησία της Folli. Τα κέρδη πήγαιναν σε αυτές τις εταιρίες.

Πρόεδρος: Πείτε μας για την ωραιοποίηση…

Κατηγορούμενος: Είχαμε υπαλλήλους, καταστήματα, έσοδα και έξοδα. Δεν έχω τα στοιχεία μου να αποδείξω, δεν έχω τα εξτρέ των τραπεζών.

Ο Δημήτρης Κουτσιολιούτσος υποστήριξε ακόμη πως ό,τι είχε το έβαζε στην εταιρεία. «Τον Μάιο του 2018 έβαλα στην εταιρία 6,5 εκατομμύρια αντί να παίρνω, όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, εγώ αγόραζα μετοχές, δεν πουλούσα. Ήταν υγιής και η Ασία και η Ελλάδα. Όλοι οι κόποι μου 40 ετών έφυγαν από το 2018 έως σήμερα. Δεν χρωστάω πουθενά. Αισθάνομαι άσχημα για τους μικρούς επενδυτές που έχασαν χρήματα, αισθάνομαι άσχημα για τα στελέχη που έφαγαν μεγάλα πρόστιμα, θέλω να το αποκαταστήσω αυτό» είπε ο κ. Κουτσολιούτσος συμπληρώνοντας: «Με κατηγορούν ότι ήταν όλα ψεύτικα, ενώ ήταν όλα αληθινά».

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της Folli Follie για αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ζήτημα το οποίο άλλωστε εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here