Π. Τσακλόγλου: Πάνω από 75.000 συνταξιούχοι δηλώνουν παράλληλα απασχολούμενοι

0
526

Σημαντική αύξηση καταγράφει ο αριθμός των συνταξιούχων που δηλώνουν ταυτόχρονα και εργαζόμενοι μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγου.

Ο κ. Τσακλόγλου εξήγησε ότι μετά την πρόσφατη αλλαγή στη νομοθεσία, με βάση την οποία η σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων καταβάλλεται χωρίς περικοπή και γίνεται παρακράτηση 10% πάνω στο εισόδημα από απασχόληση, από τις 36.000 εργαζόμενους συνταξιούχους που υπήρχαν πριν, πλέον στην πλατφόρμα έχουν εγγραφεί σχεδόν 75.000 συνταξιούχοι.

Και αυτό διότι, όπως τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, άλλαξε το παλαιό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο, αν κάποιος συνταξιούχος ήθελε να εργαστεί, ουσιαστικά έχανε το 30% της σύνταξής του (60% με τον νόμο Κατρούγκαλου). Πλέον, το νέο νομοθετικό μέτρο βοηθά τους συνταξιούχους να βελτιώσουν το εισόδημά τους αλλά και τη μελλοντική σύνταξή τους.

Επιπλέον, ο κ. Τσακλόγλου επεσήμανε ότι, αν και η Ελλάδα είναι μια χώρα με ανεργία σε υψηλά επίπεδα, παρά τη μείωση των τελευταίων χρόνων, παρατηρείται μια στενότητα στην αγορά εργασίας, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που λαμβάνουν σύνταξη αλλά θα ήθελαν να εργαστούν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here