Η «Επιστροφή» στο Cine Olympia από 11/2 εώς 15/2

0
11

Το Cine Olympia από Πέμπτη 11 εώς και Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, προβάλλει την ταινία «Η επιστροφή» με το Λεονάρδο Ντι Κάπριο, σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου.

Ώρα προβολής: 21:15.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Εν μέσω αποστολής στην αμερικανική άγρια φύση, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας (Λεονάρντο ντι Κάπριο) δέχεται επίθεση από αρκούδα και εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του, καθώς θεωρείται νεκρός. Στην προσπάθειά του να επιζήσει, ο Γκλας καλείται να αντιμετωπίσει, ανάμεσα σε άλλα, την προδοσία του έμπιστου συντρόφου του, Τζον Φίτζεραλντ (Τομ Χάρντι). Με την δυνατή του βούλησή και την αγάπη για την οικογένειά του να τον τροφοδοτούν, ο Γκλας πραγματοποιεί ένα «ταξίδι», μια οδύσσεια, με μοναδικό σκοπό την επιβίωση και τη λύτρωση. Μια ιστορία που αναδεικνύει τη δύναμη του κινήτρου.

Η ταινία διακρίνεται για τις επιβλητικές εικόνες της. Τοπία «κρυστάλλινης» ομορφιάς, κοντινά πλάνα σε στοιχεία της φύσης και όλα αυτά κάτω από το μισοφέγγαρο. Παράλληλα όμως, υπάρχει και κάτι το «παραισθησιογόνο» στις εικόνες αυτές. Είναι σαν η πείνα και ο πόνος να κάνουν τον Γκλας να φαντάζει ως ένας «μεσαιωνικός άγιος» που βλέπει οράματα. Κάποιες φορές είναι ασαφές το αν είναι πραγματικά όσα βλέπει μπροστά του ή αν είναι προϊόντα ψευδαίσθησης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here