«Μάξιμος Σαράφης» : Δεν γνωρίζω τίποτα για πολιτικά πρόσωπα

0
13

«Δεν γνωρίζω τίποτα για πολιτικά πρόσωπα – όλα όσα έλεγα πιθανολογήσεις – υποστήριξε κατά την εξέτασή του απο την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε στην ΓΑΔΑ, ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» ενώ  εξαιρεί από την υπόθεση NOVARTIS τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά καθώς επίσης και τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα.

Κατά τις ίδιες πηγές, φέρεται να κατέθεσε πως η «η κ. Τουλουπάκη δεν λέει αλήθεια στο έγγραφο που έστειλε στον κ. Σοφουλάκη». Σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να κατέθεσε πως δεν γνωρίζει γιατί η Τουλουπάκη κάλυπτε τον Μανιαδάκη και δεν κατέγραφε αυτά που κατέθετε ο ίδιος [ο «Σαράφης»] σε βάρος του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα. «Από τον Ιανουάριο του 2018, είχα πει στην Τουλουπάκη για τον Μανιαδάκη, αλλά μου είχε πει, άστον για μετά», φέρεται να κατέθεσε κατά τις ίδιες πηγές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του μέσω διαρροής δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο «Σαράφης». Σύμφωνα λοιπόν με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ο προστατευόμενος μάρτυρας φέρεται να επανέλαβε όλες τις καταθέσεις που έχει δώσει για τη Novartis. Καταθέσεις που αποδεικνύουν ότι υπήρξε ροή “μαύρου” χρήματος σε πολιτικούς και εξηγεί πως στήθηκε το σκάνδαλο. Δίνει επίσης στοιχεία για το πώς είχε στηθεί το σκάνδαλο. Για τον λογαριασμό της Novartis στο εξωτερικό και για όλες τις εταιρείες – πλυντήριο καθώς και το πώς γινόταν το ξέπλυμα χρήματος μέσω διαφημιστικών».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here